Ugrás a fő tartalomhoz
Gébárti Regionális Népi Kézműves Alkotóház logója
Gébárti Regionális Népi Kézműves Alkotóház
facebook

A kézművesség világnapja

jún
10
szombat
10:00
A Gébárti Alkotóház állandó- és időszaki kiállításai tárlatvezetéssel, díjmentesen látogathatóak.
A kézművesség világnapján, a Kézműves Világtanács (World Crafts Council, mint az UNESCO tagszervezete) 1964-ben New Yorkban e napon történő megalakulására emlékezünk meg június 10-én. 
A tanácsnak a következő célokat kell követnie: A kézművesek bátorítása, segítése, valamint szakmai és információs tudás szintjük emelése az egyes tagországok eltérő kulturális hátterével kapcsolatban. További cél, hogy elősegítsék a kézművesség iránti nemzetközi érdeklődést és ösztönözzék a kapcsolatokat a különböző országok kézművesei között.
A Népi Kézműves Alkotóházak Országos Egyesülete (http://www.ahazak.hu) is csatlakozva e nemzetközi emléknaphoz, fontosnak tartja, hogy bemutatásra kerüljenek azok az esetünkben népi kézműves alkotók, alkotások, alkotói helyszínek, amelyek nemzetünk gazdag és sajátos kultúráját képviselik. Először teszünk erre kísérletet, gondolva arra hogy az évek során ez egy jelentős eseménnyé váljon hazánkban.  
A Gébárti Regionális Népi Kézműves Alkotóház, mint az országos egyesület tagja csatlakozik a kézművesség világnapjához. Állandó- és időszaki kiállításaink tárlatvezetéssel, díjmentesen látogathatóak.
A tárlatvezetések 10.00, 11.00, 13.00, 14.00, 15.00 és 16.00 órakor indulnak.
Kiállításaink:
 
Megosztás:

Programnaptár

Részletes programkereső
-
Aktuális programfüzet Nyári programajánló 2024.
Nyári programajánló 2024.
Keresztury VMK hírlevél
Légy naprakész a programokból! Iratkozz fel!