Európai Regionális Fejlesztési Alap
Európai Szociális Alap
Európai Szociális Alap
Európai Szociális Alap

Online karácsonyi készülődés Nyitott Műhelygalériák Hete

2022. december 18., vasárnap - 00:00
Karácsony hava társasjáték, karácsonyfadíszek, gyertya, játékok, édességek készítése (oktató füzettel)

Kedves Látogató!

Alkotóházunk ideiglenes bezárása miatt a Karácsonyi készülődés Nyitott Műhelygalériák Hetét online módon tudjuk megvalósítani.

Karácsony előtt, egy héten keresztül népi kézműves programot kínálunk a családoknak.

Az online rendezvényünkön készíthetünk betlehemet, karácsonyfa díszeket, maradék gyertyákból mártott és öntött gyertyákat, adventi koszorú kirakójátékot is. Mézespuszit süthetünk. A szaloncukor sem maradhat el, melyet dióból, narancsból, mazsolából készítünk és be is csomagolunk.  

A Karácsony hava társasjáték játéktábláját is megrajzolhatjuk.

A társasjáték táblájához 12+1 kártya tartozik, amiből megismerhetjük december hónap magyar népszokásait. Szentcsaládjárás és betlehemezés népszokásokhoz használt kellékekről és jeles napok, ünnepnapok köszöntőiről olvashatunk, a játékból megtudhatjuk, milyen a ruhája Szent Miklósnak a mézeskalácskészítők ütőfáin, miért is vetünk búzát Luca napon, és ezen a napon hogyan lucáztak, kotyoltak; és az is megtudhatjuk, hogy mi került régen a karácsonyi asztalra és aprószentek napján a fiúk miért vesszőzték meg a háziakat.

Karácsony hava társasjáték játéktábla, 12+1 db kártyával (lapozható)

Karácsony hava társasjáték lapozható oktatófüzete

A társasjáték táblája, kártyái és az oktatófüzet letölthető. 

A társasjátékot fejlesztette és a hozzá kapcsolódó oktatófüzetet és a benne található tárgyakat  Pozvai Andrea játékkészítő, a Népművészet Ifjú Mestere, a Keresztury VMK-Gébárti Regionális Népi Kézműves Alkotóház kulturális szervezője készítette.

Játékos ünnepeket kívánunk! 

Médiamegjelenés: 

https://www.zaol.hu/helyi-kultura/2022/12/karacsonyi-keszulodes-az-alkotohazzal-online-unnepi-tarsasjatek-sablonnal-receptek-es-kezmuves-leirasok

Betöltés...