Európai Regionális Fejlesztési Alap
Európai Szociális Alap
Európai Szociális Alap
Európai Szociális Alap

Bemutatkozás


A KDVMK Apáczai Csere János Művelődési Központ jogelőd intézményei Zalaegerszeg kertvárosi városrészében működtek 1986 óta. A Kertváros lakossága részben családi házas, részben lakótelepi vagy sorházas környezetben él.

Megalakulásakor óvoda és általános iskola működött a művelődési ház és a könyvtár mellett. 2016. január 1-től a Keresztury Dezső Városi Művelődési Központ telephelyeként működik közművelődési funkcióval.

A művelődési ház elsősorban lakótelepi feladatokat lát el. Baba-mama klub, zenebölcsi, karate, ovis jazz balett heti rendszerességgel, családi délutánok, kézműves foglalkozások havonta várják az érdeklődő gyerekeket.

Pódiumműsorok, játszóházak, kiállítások, zenei, irodalmi rendezvények szerepelnek kínálatunkban az óvodás, általános iskolás, középiskolás és a felnőtt korosztály számára. Több mint húsz éves múltra tekintenek vissza rangos és népszerű versmondó és történelmi versenyeink. Női tornát, jóga klubot, számos egyéb mozgásformát kínálunk a felnőtteknek. Vasútmodell és makett építő klubunkba, foltvarró szakkörünkbe egyaránt járnak felnőtt és gyermek tagok.  Nyugdíjas klubunk rendkívül aktív.

Több évtizedes múltra visszatekintő tehetséggondozó vetélkedőink (vers- és prózamondó, történelmi) nagyszámú érdeklődőt vonzanak. A gyermek és ifjúsági korosztály részvételével megvalósuló amatőr művészeti programjaink és szabadidős rendezvényeink fontos részét képezik tevékenységünknek.

Az intézmény szorosan együttműködik a helyi településrészi önkormányzattal. Minden évben két szabadtéri nagyrendezvénnyel várjuk a közönséget a nyári Kánikula fesztivállal és az ősz elején megrendezett Kertvárosi vigasságokkal. Az egész napos rendezvényeken minden korosztály számára kínálunk tartalmas és szórakoztató programot az apró csemetéktől a nyugdíjasokig.

Nyáron az intézményt júniustól augusztusig a Nyári napközbeni ellátásban táborozó gyermekek töltik meg, akiknek a szünidő idejére emlékezetes, élménygazdag időtöltést biztosítunk.

A kulturális szolgáltatások keretében befogadó intézménye az öntevékeny Kertvárosi Nyugdíjas Klubnak, az Évgyűrűk Nyugdíjas Klubnak és Dalkörnek, a Baba-mama kluboknak, a Vasútmodellező és Makett Klubnak, a Helikon Táncsport Egyesületnek, a Foltbűvölők klubnak, a Reiki kuckó elnevezésű csoportnak. Az telephely egész éves és szombati – rendezvény/program esetén vasárnapi - nyitva tartással működik.