Európai Regionális Fejlesztési Alap
Európai Szociális Alap
Európai Szociális Alap
Európai Szociális Alap

Tudományos Stand Up Estek

2024. február 20., kedd - 17:00

Újdonság!

Tudományos Stand Up Estek a Keresztury VMK-ban!

Igényes szórakozás, izgalmas témák, neves előadók! 

2024-ben új kezdeményezésként indítjuk el Tudományos Stand Up Estek sorozatunkat ismert személyiségek közreműködésével, közérdeklődésre számot tartó, sokakat foglalkoztató témákkal. Legyen részese az eseménynek, váltson bérletet a sorozatra!

Témák és előadók:

Február 20. kedd 18.00

Dr. Ürge-Vorsatz Diana fizikus, klímakutató: Mikroműanyagok - Mit tehetünk?

Legújabb kutatások kimutatták, hogy a mikroműanyagok már ott vannak a vérünkben és az agyunkban is. Nélkülük el sem lehet a modern életet képzelni - de mit tehetünk akkor, hogy megőrizzük a környezetünket és saját egészségünket?

Április 3. szerda 18.00

 Dr. Pogátsa Zoltán közgazdász, szociológus: A globális elit

 Kikből áll korunk globális elitje? Miből szerezték vagyonukat, és milyen úton? Hol élnek és hogyan? Miként ejtik foglyul az államokat?   Ilyen és hasonló kérdésekre keresi a választ Pogátsa Zoltán közgazdász-társadalomkutató. 

Május 14. kedd 18.00

Dr. Mérő László matematikus, pszichológus: Mesterséges intelligencia

Hol tart a mesterséges intelligenciakutatás a XXI. században? Miként határozzák meg napjainkat, és az előttünk álló jövőt az általunk teremtett intelligens gépek és programok? Jogos-e a hollywoodi filmek által felvázolt félelem a gépek hatalomátvételétől? 

Bérletek 13000.-Ft-os áron válthatók a Keresztury Dezső VMK, az Art Mozi és a Városi Hangverseny-és Kiállítóterem jegypénztáraiban.

Betöltés...