Európai Regionális Fejlesztési Alap
Európai Szociális Alap
Európai Szociális Alap
Európai Szociális Alap

Radnóti Miklósné Gyarmati Fanni naplója - Hámori Gabriella előadása

2018. október 19., péntek - 19:00

Radnóti Miklósné Gyarmati Fanni naplója

Hámori Gabriella előadása

Rendező: Seres Tamás

OKTÓBER 19. péntek 19.00

Helyszín: Keresztury Dezső VMK, Zalaegerszeg, Landorhegyi u. 21.

Az elmúlt évek egyik legnagyobb irodalmi szenzációja Radnóti Miklósné Gyarmati Fanni 1935 és 1946 között írt naplójának megjelenése volt. Szinte a naplók kiadásával egy időben Hámori Gabriella színésznőben megfogalmazódott, hogy szeretne ebből a lenyűgöző anyagból előadást csinálni. A FILC / Fischer Iván Lakásszínháza /saját produkcióját először 2015. december 15-én láthatta a közönség, Seres Tamás szerkesztésében és rendezésében. A darab azóta több, mint 70 teltházas előadást élt meg, s bemutatták több fesztiválon is.

„Gyarmati Fanni (1912-2014) Radnóti Miklós felesége és múzsája 1935 januárjában, huszonhárom éves korában, néhány hónappal a költővel kötött házassága előtt kezdett naplót írni. A bejegyzéseknek 1946 szeptemberében szakadt vége, pár héttel azután, hogy a harmadik munkaszolgálata alatt 1944-ben meggyilkolt költőt Budapesten is eltemették. A tizenkét éven át, sokszor napi rendszerességgel vezetett napló tehát egyszerre korrajz és személyes sorstragédia.”  

                                                                                                                                                                                        Ferencz Győző irodalomtörténész

                                               

Belépődíj: 2500.-Ft

Egerszeg kártya kedvezmény érvényesíthető!

Jegyek a Keresztury Dezső VMK, az Art-Mozi és a Városi Hangverseny-és Kiállítóterem jegypénztárában, illetve online a www.kereszturyvmk.hu weboldalon válthatók.

Betöltés...