Európai Regionális Fejlesztési Alap
Európai Szociális Alap
Európai Szociális Alap
Európai Szociális Alap

Pszichofilmklub: Philomena - Határtalan szeretet

2018. november 20., kedd - 17:30

PSZICHOFILMKLUB programsorozat keretében:

NOVEMBER 20. 17.30

Philomena - Határtalan szeretet  angol filmdráma

A film súlyos egyéni és társadalmi titkokról mesél. Írországban a közelmúltig Magdolna menhelyekre zárták azokat a lányokat, akik házasságon kívül hoztak világra gyermeket. A katolikus egyház által működtetett intézményekben a fiatal nőktől elvették a gyermeküket, őket pedig rabszolgaként dolgoztatták, nem ritkán fizikálisan és szexuálisan is bántalmazták. Philomena, az egykori bentlakó ötven éven át titkolta, hogy volt egy fia, de most  egy újságíró segítségével elindul megkeresni  a gyermekét. Mit lehet kezdeni egy ilyen titokkal, meg tud-e bocsánati önmagának Philomena? Egy gyerek mit kezdhet egy ilyen származási titokkal? Megbocsátható-e az egyház, a társadalom hallgatása?   Ilyen és hasonló kérdésekre keressük a választ a filmet követő beszélgetés során. 

A beszélgetést vezeti: Dr. Babrik Zsuzsanna pszichiáter, Gaál Boglárka családterapeuta, Kiss Éva mentálhigénés szakember

Belépődíj: 2200.-Ft

Egerszeg kártya kedvezmény érvényesíthető.

Jegyek a Keresztury Dezső VMK, az Art-Mozi és a Városi Hangverseny-és Kiállítóterem jegypénztárában, illetve online a www.kereszturyvmk.hu weboldalon válthatók.


Betöltés...