Európai Regionális Fejlesztési Alap
Európai Szociális Alap
Európai Szociális Alap
Európai Szociális Alap

PszichoFilmklub - Szolgalelkű Óriások

2021. június 08., kedd - 17:30

PszichoFilmklub – filmvetítés és közönségtalálkozó

SZOLGALELKŰ ÓRIÁSOK

Egy megható dokumentumfilm az elefántokról

Közönségtalálkozó a film készítőivel, Mátai András - producer/műsorvezetővel, Csapó András - rendező/operatőrrel, Majoros Kinga - szerkesztő asszisztenssel

Három magyar utazó készített dokumentumfilmet a Délkelet-Ázsiában található elefántokról, melyek míg a turizmus dübörgött, elefánt show-kon és elefánt túrákon voltak kiszolgáltatva a turistáknak. Etikusabbá válik-e az elefántok tartása, turizmusban való kihasználása a járványt követően? Hogyan élnek és hogyan élhetnének ezek a kedves, Szolgalelkű Óriások? A vetítést követően a készítők mesélnek a forgatás részleteiről, a nehézségekről, az utazásról és a filmkészítés egész folyamatáról.
Lesznek fotók, kulisszatitkok, és természetesen a nézők is feltehetik a kérdéseiket.

A film készítői  három különböző parkba látogattak el:

  • Általuk csak “rossz” parknak nevezett elefánt park, ahol egy elefánt show-n vettek részt, teljes inkognitóban, mivel forgatási engedélyt ezektől a parkoktól nem kaptak.
  • Egy etikus elefánt parkba, ahol látszólag teljesen jól bánnak az elefántokkal, és az ott dolgozók őszintén és nyíltan válaszoltak minden kérdésükre
  • A világ első etikus elefánt parkjában, az Elephant Nature Park-ba, amit az a Sangdeaun “Lek” Chailert alapított, aki élete során már több, mint 200 elefántot mentett meg és akit a Forbes magazin Ázsia hősének nevezett. 

Helyszín: Keresztury Dezső VMK

Belépődíj: 1500 Ft, Egerszeg kártya kedvezmény érvényesíthető.

Jegyek a Keresztury Dezső VMK, az Art Mozi és a Városi Hangverseny-és Kiállítóterem jegypénztárában, illetve online a www.kereszturyvmk.hu weboldalon válthatók.

Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/1364090430629870/?ref=newsfeed

 

Betöltés...