Európai Regionális Fejlesztési Alap
Európai Szociális Alap
Európai Szociális Alap
Európai Szociális Alap

Pszicho estek - Emberi bestiák

2018. január 24., szerda - 18:00

Pszicho Estek

Időpont: 2018. január 24. 18.00
Helyszín: VMK Caffé, Landorhegyi.u.21.
Vendég: Doszpot Péter gyilkossági főnyomozó és Antal Gábor krízisintervenciós szakpszichológus Háziasszony: Nagy Réka klinikai szakpszichológus
EMBERI BESTIÁK, BEPILLANTÁS A SOROZATGYILKOSOK VILÁGÁBA
A nyomozó és pszichológus szemével

Doszpot Péter legutóbb hollywood-i sikerfilmek alapján segített rekonstruálni egy bűnügyi nyomozás struktúráját, és megkísérelte összevetni az amerikai viszonyokat a magyar helyzettel, kitérve a filmrészletek valóságalapjának elemzésére is. Azon a bizonyos korábbi előadáson sorra kaptuk a kérdéseket a bűnözők lelkivilágáról, magatartásáról és motivációiról, és tettünk egy ígéretet, hogy a téma köré újabb előadást szervezünk.
Az ígéretet pedig beváltjuk. Doszpot Péter, volt gyilkossági nyomozó és Antal Gábor tanácsadó szakpszichológus segítségével, ismét filmrészleteket segítségül hívva vizsgáljuk meg több nézőpontból azokat az izgalmas kérdéseket, melyek főleg a 20. században megjelent bizarr sorozatgyilkossági ügyek miatt keringenek a köztudatban.
Vajon szükséges-e gyermekkori trauma ahhoz, hogy valakiből sorozatgyilkos váljon? Egyáltalán mit jelent az a fogalom, hogy sorozatgyilkos? Miért jellemzőbb a megjelenésük az Egyesült Államokban, mint pl. Magyarországon? Mit tehet a jogalkotás és a bűnüldözés, hogy ne folytathassák zavartalanul tevékenységüket? Ezekre és megannyi másik kérdésre keressük majd a választ!

Egerszeg kártya kedvezmény érvényesíthető.
Jegyek elővételben kaphatók a Keresztury Dezső VMK, az Art Mozi és a Hangversenyterem jegypénztárában nyitvatartási időben!
 

Betöltés...