Európai Regionális Fejlesztési Alap
Európai Szociális Alap
Európai Szociális Alap
Európai Szociális Alap

Pszicho Estek - Ökopszichológia-természet, lélek, egészség

2019. október 17., csütörtök - 18:00

Pszicho Estek
OKTÓBER 17. csütörtök 18.00

Téma: Ökopszichológia-Természet, lélek, egészség

Vendég: Molnos Zselyke biológus, pszichológus

Az est háziasszonya Nagy Réka klinikai szakpszichológus

Októberi Pszicho Estünkön egy igen aktuális, izgalmas és fontos témával ismerkedhet meg az egerszegi közönség. Vendégünk lesz Molnos Zselyke pszichológus, biológus, akivel egy fiatal, de annál jelentősebb pszichológiai irányzatról, az ökopszichológiáról lesz szó. A beszélgetés során körbejárjuk majd az emberi lélek és természet kapcsolatát, szó lesz a természettől távoli, modern élet okozta pszichés megbetegedésekről, valamint a természet testet és lelket egyaránt gyógyítani képes hatásáról. Megismerkedhetünk az ökopszichológiai szemlélet egészség-terápiás módszereivel, az erdőfürdőzéstől a terápiás sétákig, de a klímaváltozás okozta szorongás is szóba fog kerülni.

Végezetül olvassák Dr. Buda László ajánlását a témához:
"A szomatodráma és az ökopszichológia közös gondolata: ha emberként nem érzékeljük, hogy egy nálunk monumentálisabb rendszer részei vagyunk, akkor óhatatlanul is folytonos aggodalomban és szorongásban éljük le az életünket. A „világ” megváltoztatásához nemcsak önmagunkat, hanem a minket körülvevő világot is meg kell ismernünk, látnunk kell e kettő szoros összefonódását, hiszen a változásnak a saját szívünkből, lelkünkből, tudatunkból kell indulnia."

Helyszín: VMK Caffé
Belépődíj: 2200.-Ft
Egerszeg kártya kedvezmény érvényesíthető.

Jegyek a Keresztury Dezső VMK, az Art-Mozi és a Városi Hangverseny-és Kiállítóterem jegypénztárában, illetve online a www.kereszturyvmk.hu weboldalon válthatók.

Betöltés...