Európai Regionális Fejlesztési Alap
Európai Szociális Alap
Európai Szociális Alap
Európai Szociális Alap

Nem vagy egyedül, senki se menekül - élet egy átalakuló világban

2023. január 19., csütörtök - 18:00
Számtalan tényező együttes hatásának eredményeként, életkörülményeink a közeljövőben lényegesen megváltoznak, nekünk pedig az élhető élet fenntartásának érdekében a legjobb tudásunk és szándékaink szerint alkalmazkodnunk kell az új feltételekhez. Foglalkozni a kérdéssel, megismerni a tényeket, elfogadni a változást. Hiszen ez már a kihívás megértésének is előfeltétele. A tudatosulás útján, pedig az lesz az első lépés…
 
  • Szélsőséges időjárási események
  • Járványszerű fertőzések 
  • Összeomló ökoszisztémák
  • Élelmiszer és vízellátási zavarok
  • Kiszámíthatatlan energiaellátás
  • Gazdasági és pénzügyi válság
  • Felbomló társadalmi rendszerek

Ezek a globális hatások mindannyiunkat érinteni fogják. Vajon felkészültünk-e rájuk? Nem tudjuk megállítani. Nem tudjuk visszafordítani. Nem tudjuk érdemben lassítani sem. Nem tehetünk mást, alkalmazkodnunk KELL a gyorsuló változásokhoz. Hiszen a felkészülés nem vesz el tőlünk semmit, ellenben lehetővé teszi, hogy többet tarthassunk meg abból, amink van.

Előadó: Stumpf-Biró Balázs összeomlás-kutató
 
Helyszín: VMK Caffé
 
Időpont: 2023. január 19. csütörtök 18.00-19.30
 
Stumpf-Biró Balázs az éghajlatváltozás hatásait azonosító, és az alkalmazkodás folyamatát támogató Cassandra Programot fejlesztő Cassee Klímaadaptációs Tanácsadó Zrt. társalapítója. A mentális felkészülést fontosnak tartó Deep Adaptation (Mélyalkalmazkodás) mozgalom magyarországi képviselője, és a szemléletformálást segítő Betyáros Világ podcast alkotója.
 
 
Belépő: 1800 Ft, Egerszeg Kártya kedvezmény érvényesíthető
Jegyvásárlás: a Keresztury Dezső VMK jegypénztárában, illetve online a fenti zöld gombra kattintva
 
Betöltés...