Európai Regionális Fejlesztési Alap
Európai Szociális Alap
Európai Szociális Alap
Európai Szociális Alap

Gasztro Show - Szabi, a Pék

2021. december 02., csütörtök - 18:00

Szabi a Pék

Helyszín: Keresztury Dezső VMK
Időpont: 2021. december 2. csütörtök 18.00

A Gasztro Show keretein belül, ahogy már megszokhattuk jól ismert séfekkel, szakácsokkal és gasztrobloggerekkel találkozhatnak az érdeklődők, hogy a közönséggel karöltve gourmet-utazásra induljanak. Az est során konkrét receptekkel, sütési-főzési tanácsokkal, praktikákkal ismerkedhet meg a közönség.

Decemberi alkalmunk vendége Szabadfi Szabolcs vagy ahogy a karantén-kovászolás idejéből a legtöbben megismerték, Szabi a pék, aki megmutatja a kovásszal készült kenyerek fortélyait, sőt a színpadon süt is egy veknit, hogy bebizonyítsa a kovászolás tényleg nem ördöngösség. 

Ezen az estén minden a kovászolásról, a lisztekről, a technikákról fog szólni, úgyhogy érdemes kérdésekkel érkezni, mert Szabi mindet örömmel fogja megválaszolni annak reményében, hogy egyre többen váljanak lelkes otthonsütőkké!

A résztvevőknek bemutatja újonnan megjelent saját, kipróbált receptekkel teli mesekönyvét, a Labi az erdő pékjét, amit 1-től 99 évig bárkinek ajánl, akit érdekel a sütés és szívesen olvas szívmelengető történeteket a barátságról és az összefogás erejéről. A könyvet a helyszínen meg lehet vásárolni, és dedikáltatni Szabival.

Ráadásként pedig elhozza magával 105 éves kovászát, amit egy olasz bivalyfarmon kapott évekkel ezelőtt azzal a feltétellel, hogy életben tartja. Azóta ebből a kovászból már több ezren kaptak és sütöttek szebbnél szebb kenyereket, így aki ezután a program után azonnal belevetné magát a kenyérsütésbe, hozzon magával egy kis befőttesüveget, amiben hazaviheti magával a híres kovászt!

Műsorvezető: Csuka Jennifer Inez

Belépő: 2700 Ft, Egerszeg Kártya kedvezmény érvényesíthető.

Jegyvásárlás:  a Keresztury Dezső VMK, az Art Mozi és a Városi Hangverseny- és Kiállítóterem jegypénztárában, illetve online a fenti zöld linkre kattintva

A rendezvény a jelenleg érvényben lévő jogszabályok értelmében védettségi igazolvány nélkül látogatható.

Támogató: Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata, Artisan Kézműves Pékség, Patent Security

 

Betöltés...