Európai Regionális Fejlesztési Alap
Európai Szociális Alap
Európai Szociális Alap
Európai Szociális Alap

Pszichofilmklub - Filmvetítés és közönségtalálkozó

2021. október 12., kedd - 17:30

Pszichofilmklub

Filmvetítés és közönségtalálkozó

OKTÓBER 12. kedd 17.30

Örök tél

történelmi dráma

Közönségtalálkozó a film rendezőjével, a Balázs Béla –díjas Szász Attilával, valamint a film férfi főszereplőjével, Csányi Sándor Jászai Mari-díjas magyar színésszel, érdemes művésszel.

A beszélgetést vezeti: Dr. Babrik Zsuzsanna pszichiáter

Az Örök tél története 1944 decemberében kezdődik, amikor szovjet katonák egy dél-dunántúli sváb faluból elhurcolják a munkaképes nőket “egy kis munkára”, három hét kukoricatörésre. Irén (Gera Marina), aki férjét várja haza a frontról, abban a tudatban válik el kislányától és szüleitől, hogy hamarosan újra találkoznak. Ám a megszállóknak kegyetlen tervük van a nőkkel: marhavagonokban egy szovjet munkatáborba szállítják őket, ahol embertelen körülmények között a helyi szénbányában kell kényszermunkát végezniük. Irén itt találkozik egy Rajmund nevű férfival (Csányi Sándor), aki megtanítja neki, hogyan lehet a poklot túlélni. Kettejük között különleges kapcsolat szövődik.

Beteljesülhet-e a lágerben született szerelem, ha mindkettejüket család várja otthon? Hazajutnak-e valaha? Mennyire maradhat ember valaki egy embertelen világban? Túl lehet-e élni a poklot, és ha igen, milyen áron? Ezeket a kérdéseket feszegeti Örök tél című történelmi drámájában a Félvilág és A berni követ alkotópárosa, Szász Attila rendező és Köbli Norbert forgatókönyvíró, akik a malenkij robot némaságra ítélt áldozatainak szeretnének méltó emléket állítani filmjükkel.

Belépődíj: 2900 Ft

Egerszeg kártya kedvezmény érvényesíthető!

Jegyek a Keresztury Dezső VMK, az Art-Mozi és a Városi  Hangverseny-és Kiállítóterem jegypénztárában, illetve online a www.kereszturyvmk.hu  weboldalon válthatók.

A rendezvény a jelenleg érvényben lévő jogszabályok értelmében védettségi igazolvány nélkül látogatható.

Betöltés...