Európai Regionális Fejlesztési Alap
Európai Szociális Alap
Európai Szociális Alap
Európai Szociális Alap

"Zalaegerszegi Nő-KÖZ-PONT" Esélyteremtő programsorozat a Zalaegerszegi Járásban élő nők számára

Címkék:

esza

A kedvezményezett neve: Keresztury Dezső Városi Művelődési Központ
A projekt címe: "Zalaegerszegi NŐ-KÖZ-PONT" Esélyteremtő programsorozat a Zalaegerszegi Járásban élő nők számára
A szerződött támogatás összege: 199.985.972 Ft
A támogatás mértéke (%-ban): 100%
A projekt tervezett befejezési dátuma: 2021. február 28.
A projekt azonosító száma: EFOP-1.2.9-17-2017-00116
A projekt tartalmának bemutatása:

A ZALÁÉRT Egyesület a Keresztury Dezső Városi Művelődési Központ és a Zalaegerszegi Női Szalon konzorciumi partnereként 2018. március 1. napján megkezdte meg a „Zalaegerszegi Nő-KÖZ-PONT” Esélyteremtő programsorozat a Zalaegerszegi Járásban élő nők számára című projektjének megvalósítását.

A három szervezet még 2017 tavaszán támogatási kérelmet nyújtott be az EMBERI ERŐFORRÁS FEJLESZTÉSI OPERATÍV PROGRAM Nők a családban és a munkahelyen című konstrukcióra „Zalaegerszegi Nő-KÖZ-PONT” Esélyteremtő programsorozat a Zalaegerszegi Járásban élő nők számára címmel. Az EFOP-1.2.9-17-2017-00116 azonosító számú „Zalaegerszegi Nő-KÖZ-PONT” Esélyteremtő programsorozat a Zalaegerszegi Járásban élő nők számára című projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg 199,99 millió forint támogatás segítségével, ebből 95,1 mFt-ot a Keresztury Dezső Városi Művelődési Központ nyert el.

A fejlesztés elsődleges célja a nők atipikus foglalkoztatásának javítása, az atipikus foglalkoztatási formák elterjesztése, a család és a munka összeegyeztethetőségének előmozdítása segítő szolgáltatásokkal, helyi megoldásokkal és együttműködésekkel, valamint a nőkkel szembeni társadalmi és gazdasági sztereotípiák lebontása

A fejlesztéssel kapcsolatos, kötelezően biztosítandó tevékenységek a következők feladatok köré csoportosulnak: információs és szolgáltató központ kialakítása és működtetése, szemléletformáló és kommunikációs rendezvények (állásbörze, előadások, akciónapok, klubfoglalkozások), munkaerő-piaci esélyek növelése érdekében képzések, fejlesztések biztosítása, workshopok szervezése, segítő szolgáltatások nyújtása (tanácsadások, szolgáltatásközvetítés), cserealapú szolgáltatásközvetítés.

A projekt a Családbarát Ország Nonprofit Kft. együttműködésével valósul meg.

A projekt megvalósulásának ideje: 2018. március 1 - 2021. február 28.

A Keresztrury Dezső Városi Művelődési Központ, mint konzorciumvezető számára megítélt támogatási összeg: 95.096.247 Ft

A projekt weboldala: https://www.csakzeg.hu/