Európai Regionális Fejlesztési Alap
Európai Szociális Alap
Európai Szociális Alap
Európai Szociális Alap

NEMZETEK ZENÉI / Török est

2022. június 04., szombat - 19:00

Nasip Kismet

- zenei utazás Törökországba -

A programsorozat minden alkalommal más-más nemzet zenei kincseivel szórakoztatja a közönséget.

Helyszín: Keresztury Dezső VMK

Időpont: 2022. június 4. szombat 19.00   

A Nasip Kismet Új-Anatólia első török zenekara, amely évszázadok autentikáját szelve feszegeti a modern hangzást a régizene eredetijével. Hagyományos prillák vegyítve szaxofonnal, miközben lüktet az ütem és a basszus. Korokon átívelő hangzásviláguk eddig soha nem hallott történeteket mesél a szívről és lélekről. A török zene mélyre nyúló történeti gyökerei itt a gitár és a ritmusszekció intenzív jelenlétében köszönnek vissza, összenőve a szaxofon és a billentyűs hangszerek friss hajtásaival, amelyek így különös gyümölcsöt hoznak. A hangok között szinte tapinthatóvá válnak az idő barázdái, amelyek a pszichedelikus transzcendencia mámorító rezgéseit generálják. 

A török gitárművész és dalszerző – már egy ideje Budapesten székelő –, Arif Erdem Ocak a több száz éves török dallamokat modern, perkusszív stílusú gitárjátékkal ötvözi. Történetmesélő, melodikus gitárdallamai során, amelyek a folkzenébe hajlanak, bensőségesen tár elénk olyan személyes és univerzális témákat, mint a halál utáni élet, a spiritualitás, a szellemi élet, erény és közös emberségünk. Dalai, dallamai és szövegei rengeteg érzelmi minőséget fednek le; időnként lágy elmélkedés érzetét kelti, máskor nyers, majd pedig melodramatikus hangulatú ez a zene. Arif szívmelengető, hipnotikus dalokat ír, amelyek a bőrünk alá kúsznak, és a csend, az éber meditáció világába repítenek.

Zenei ízelítő: https://www.youtube.com/watch?v=KSGJlMf8ryM

Jegyár: 2600 Ft, Egerszeg Kártyával 2080 Ft

Jegyek: a Keresztury Dezső VMK, az Art Mozi és a Városi Hangverseny-és Kiállítóterem  jegypénztárában, valamint online a fenti zöld gombra kattintva

Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/2193224064173168?active_tab=about

Betöltés...