Európai Regionális Fejlesztési Alap
Európai Szociális Alap
Európai Szociális Alap
Európai Szociális Alap

Ataru Taiko japán dobszínház

2020. február 28., péntek - 19:00

NEMZETEK ZENÉJE

A 2019. őszén indult programsorozat minden alkalommal más-más nemzet zenei kincseivel szórakoztatja a közönséget. Az első két koncerten a görög, majd a francia kultúrába kóstolhattunk bele.

JAPÁN est

Ataru Taiko japán dobszínház

Időpont: 2020. február 28. péntek 19.00

Helyszín: Keresztury Dezső VMK

A több ezer éves keleti kultúra és japán dobművészet megelevenedésének lehetnek tanúi az előadás nézői, befogadói. A koncerten elhangzó művek betekintést engednek a szigetország lenyűgöző világába és a színpadi produkció egyfajta történelmi, kulturális keresztmetszetet ad vagy épp utazásra csábít. Olykor feszültséget kelt, míg másutt teljesen ellazít és megnyugtat, esetenként történetet mesél el vagy épp mosolyt csal az emberek arcára és bár különálló részekre, művekre tagolható az előadás, végül mégis egységes képet alkot, összeáll egy egésszé, épp úgy, mint egy emberi élet, annak örömeivel és viszontagságaival együtt. A folyamatosan változó színpadkép is ezt erősíti, mintha más és más helyszíneken kalandozna a társulat és néző egyaránt. A látvány pedig önmagáért beszél… a hangszerek, a fellépők ruházata és a részletesen kidolgozott koreográfia lebilincselő élményt nyújt. Ebből a sokszínűségből születik meg az a lelki feltöltődés, melyről időről-időre beszámolnak az ATARU TAIKO ütőegyüttes koncertjeinek látogatói.

Belépő: 1900 Ft, Egerszeg Kártya kedvezmény érvényesíthető

              2019. december 19-ig lehetőság van karácsonyi ajándékjegy vásárlásra 1400 Ft-ért.

Jegyvásárlás: a Keresztury Dezső VMK, az Art Mozi és a Városi Hangverseny- és Kiállítóterem jegypénztárában, illetve online a www.kereszturyvmk.hu weboldalon válthatók.

Helyfoglalás érkezési sorrendben.

 

 

Betöltés...