Európai Regionális Fejlesztési Alap
Európai Szociális Alap
Európai Szociális Alap
Európai Szociális Alap

Tudat alatt- Kajos Anna Zsófia képzőművész kiállítása

2023. november 15., szerda - 17:00

Gönczi Galéria

Kiállításmegnyitó

2023.11.15.17.00

A tárlatot megnyitja: Horváth Zoltánné Vajda Etelka pedagógus

Kajos Anna Zsófia 1992. augusztus 25-én született Zalaegerszegen. A búcsúszentlászlói általános iskola diákja volt, majd a Kölcsey Ferenc Gimnázium angol kéttannyelvű osztályába nyert felvételt. Monok Balázs biztatására elkezdett az Ady iskolába járni, ahol Fischer György szárnyai alá került. Ezekben az években erősödött fel benne a művészet felé való érdeklődés, valamint az az alkotóvágy, ami mindennapjaiban töretlenül jelen van.

Az érettségi után 2012-ban kiköltözött Skóciába, majd 2013-ban az elgini Moray School of Art képzőművészeti karán nekivágott az egyetemi tanulmányainak, ahol többek között Ian Kane, Dr. Gina Wall, Dr. Norman Shaw és Shaun McDonald edukációja és a velük való konzultáció megalapozta azt a gondolkodás - és kifejezésmódot, ami elindította a művészi önkeresés útján. Itt nem kellett szakosodnia, így kihasználta az intermédia művészet adta lehetőségeket és szabadságot. Mindemellett filozófia tanulmányokat folytatott, ami nagyban inspirálta nem csak művészileg, de mint egyén is, hogy kiismerje és megtalálja önmagát és funkcióit a világban. Az utolsó két évben Derrida ellentéteken alapuló dekonstrució elmélete és spekulációja vezetett a diplomamunkájához, ami egy festményeken alapuló installáció volt. A diplomakiállításával elnyerte a New Contemporaries díjat, amely lehetőséget biztosított arra, hogy az edinburgh-i Royal Scottish Academy kortárs galériájában kiállíthasson 2018-ban, amin a David and June Gordon Memorial Trust öszöntdíjban részesült.

2019-ben az invernessi Circus Art Space nyitó kiállítására kapott felkérést, ahol Alan Watts, filozófus elmélete ihletette installációval vett részt.

Emellett számos kisebb csoportos kiállításon is bemutathatta munkáit Moray és a Skót-felföld térségében az elmúlt években.

Tavaly év elején visszaköltözött Zalaegerszegre, ami egy teljesen új életritmust és fókuszpontot kezdett el diktálni. Ennek a változásnak a lenyomatai még váratnak magukra a vizuális manifesztációt illetően, viszont tudat alatt egy új éra van kialakulóban, ami már a legújabb munkáin halványan kivetődnek.

 

A kiállítás megtekinthető: 2023. december 20-ig

Nyitva: keddtől péntekig 10-18, szombaton 9-13 óráig

Cím: Zalaegerszeg, Landorhegyi u.21.

 

Betöltés...