Európai Regionális Fejlesztési Alap
Európai Szociális Alap
Európai Szociális Alap
Európai Szociális Alap

Spanyol konyha workshop

2022. december 09., péntek - 17:00

NEMZETEK KONYHÁJA

gasztronómiai workshop

Érdekel, hogy mit esznek a világ különböző tájain? Szeretsz főzni és szívesen becsempésznél az étrendedbe új ízeket a világ nemzeteinek konyhájából? Vagy ellenkezőleg, nem vagy túl jártas a konyhában, de egy bátorító közegben szívesen megmérettetnéd magad? Akkor itt a helyed!

Szijártó Zsófi, világutazó blogger egy 3 alkalmas gasztronómiai utazásra invitálminden érdeklődőt, melynek keretében az orosz és a spanyol konyhákba lehet betekintést nyerni.

A receptek kiválasztásánál, Zsófit a legutóbbi kalandjai, élményei inspirálták: az elmúlt 3 évet Oroszországban töltötte, továbbá idén ősszel járta végig a 900 km-es El Camino zarándokutat. Az ételek elkészítése közben ezekről az élményekről is mesél majd. Az elkészített háromfogásos menü pedig közösen, jó hangulatban kerül elfogyasztásra.

 

ÍZELÍTŐ A SPANYOL KONYHÁBÓL

A másfél hónapos Szent Jakab zarándokút során, Zsófi az észak-spanyol gasztronómia számos remekét ismerhette meg, melyekből három ételt a workshop résztvevőivel is megismertet.

2022. december 9. péntek 17.00

A menü egy tradicionális, tartalmas lencselevessel, az úgynevezett „lentejas”-szal kezdődik. Ezt a spanyol sonkával „jamon”-nal megbolondított „tortilla” követ, amely nem más, mint egy tojásos-burgonyás egytálétel (nem szabad a tortilla tekerccsel összekeverni). A vacsora fénypontja pedig a „tarta de Santiago”, az El Camino végállomásának, Santiago de Compostella-nak híres édessége lesz, amely egy mandulalisztből készült sütemény.

Menüsor:

  • „lentejas” lencseleves
  • sonkás tortilla
  • desszert: galíciai Santiago torta
Belépő: 8000 Ft / fő / alkalom, amely az alapanyagköltséget is tartalmazza. Egerszeg Kártya kedvezmény érvényesíthető.
 
Jegyvásárlásra 2022. december 5-ig van lehetőség, a férőhelyek függvényében.
 

Jegyvásárlás: a Keresztury Dezső VMK információjában vagy online a fenti zöld gombra kattintva

Betöltés...