Európai Regionális Fejlesztési Alap
Európai Szociális Alap
Európai Szociális Alap
Európai Szociális Alap

MÁTYÁS ISTVÁN és GENOVEVA DOS SANTOS

2018. szeptember 23., vasárnap - 19:00
Címkék:
2018. szeptember 23. 19:00,Jézus Szíve Ferences Plébániatemplom

2018. szeptember 23-án vasárnap 19 órakor
Jézus Szíve Ferences Plébániatemplom

M á t y á s    I s t v á n   (orgona)
G e n o v e v a    d o s    S a n t o s   (szoprán)*

Király László:
Prelúdium (ősbemutató)
Johann Sebastian Bach:
d-moll toccata és fúga BWV 565
Felix Mendelssohn-Bartholdy:
Höre, Israel! (az Illés c. oratóriumból)*
G-dúr prelúdium és fúga op.37 no.2
Louis Vierne:
Les Angélus op.57*
I. Au matin – Reggel
II. A midi – Délben
III. Au soir – Este
Josef  Gabriel Rheinberger:
12. orgonaszonáta op.154
I. Phantasie
II. Pastorale
III. Introduction und Fuge

A belépés ingyenes!


Mátyás István Zalaegeszegen született, zenei tanulmányait a Pálóczi Horváth Ádám Zeneiskolában kezdte Serfőzőné Szondy Márta és Hajdók Judit tanítványaként.
A szombathelyi Művészeti Szakközépiskola elvégzése után, ahol zongorát Hirschberg Henriknél, orgonát Virágh Andrásnál tanult, a bécsi zeneakadémia zongora és orgonaszakát Roland Keller és Paul Gulda, ill. Karen De Pastel és Rudolf Scholz irányítása alatt végezte, diplomát Martin Haselböck osztályában szerzett.
2005-ben a kalinyingrádi Nemzetközi Mikael Tarivergyijev Orgonaversenyen 1. helyezést és négy különdíjat nyert, azóta Európa csaknem összes országában hangversenyezett. Különösen említésre méltók a bécsi Musikvereinban és Konzerthausban, a budapesti Művészetek Palotájában, a moszkvai Nemzetközi Hangversenyteremben, a brassói Fekete templomban, a tallinni dómban, a kölni St. Gereon bazilikában és a párizsi Notre-Dame-ban tartott orgonahangversenyei. Hans Gál osztrák zeneszerző összes orgonaművének CD-felvételét 2007-ben a zenei szaksajtó „az év diszkográfiai tetteként” értékelte. Mátyás István sok éven át a reinsbergi váraréna és a Theater an der Wien operaprodukcióinak zenei asszisztense volt; 2008-tól 2014-ig a grazi zeneművészeti főiskola, 2014 óta a bécsi zeneakadémia korrepetítora.

Genoveva dos Santos Düsseldorfban, Bécsben, és Bernben végezte zenei tanulmányait, a kölni Zene- és Táncművészeti Főiskolán hangversenyvizsgáját kitüntetéssel tette le. Jelenleg a mödlingi és a purkersdorfi (Alsó-Ausztria) zeneiskolák énektanára és a bécsi VIL-stimmig kórus vezetője.
Tizennégy évesen debütált a kölni Filharmóniában, dal- és oratóriuménekesként eddig Brazíliában, Nigériában, Olaszországban, Lengyelországban, Görögországban, Ausztriában és Törökországban koncertezett.
A német szövetségi Jugend musiziert verseny első helyezettje, és 2007-ben az ABA Music Award nyertese volt. Kölnben Martin Doepke Dara és Gomo című musicaljének címszerepében, a bécsi schönbrunni kastélyszínházban és a reinsbergi Várarénában pedig Humperdinck Jancsi és Juliskájában volt látható, Martin Haselböck vezényletével. A bécsi Schauspielhausban Periklis Liakakis SPAM-operájának főszerepét énekelte.

Betöltés...