Európai Regionális Fejlesztési Alap
Európai Szociális Alap
Európai Szociális Alap
Európai Szociális Alap

JazzSzerda: Hajdu Klára Quartet feat. Borbély Mihály

2024. január 10., szerda - 19:00

JAZZSZERDA
Hajdu Klára Quartet Feat. Borbély Mihály: Fúvom az énekem
Lemezbemutató

Időpont: 2024.01.10. -szerda- 19:00
Helyszín: Városi Hangverseny-és Kiállítóterem

Hajdu Klára a hazai jazz élet kiemelkedő énekes-dalszerzője és tanára. A MagyarJazz szerkesztői és a Jazzma olvasói 2021-ben is az év énekesnőjének választották, Európa és USA számos nagyvárosában fellépett már. Majdnem egy évtizedig énekelt a népszerű Balázs Elemér Grouppal. Klárára dalszerzőként is felfigyelt a szakma, mikor "You're Gonna Rise" című szerzeményét, melyet párjával, Szakonyi Milánnal hangszerelt, "A Dal2019"szakmai zsűrije beválogatta a legjobb 30 közé.

Saját quartetje 14 éve a jazz szakma elismert zenekara. Zenéjüket hazánkon kívül több mint 30 országban streamelik, minden eddigi albumukat Japánban is terjesztik. 

2022. áprilisában jelent meg a ‘Fúvom az énekem’ című legújabb albumuk, amelyen Klára kedvenc magyar népdalai hallhatóak a quartettől megszokott hangzásban és hangszerelésben. A hangszereléseket Klára ötletei alapján készítette az énekesnő, párjával Szakonyi Milánnal, illetve Cseke Gábor zongoristával.

A quartet vendége ezúttal a Kossuth-, és Liszt Ferenc-díjas klarinétos, szaxofonos, Borbély Mihály.

Közreműködik:
Hajdu Klára - ének
Cseke Gábor - zongora
Soós Márton - nagybőgő
Richter Ambrus - dob
vendég:
Borbély Mihály - szaxofon

Belépő: 5000 Ft (Egerszeg Kártya kedvezmény érvényesíthető)
Jegyek vásárolhatóak a Városi Hangverseny- és Kiállítóterem, az Art Mozi és a Keresztury Dezső VMK jegypénztárában, illetve online a fenti zöld gombra kattintva.

Várunk minden érdeklődőt!

 

 

Betöltés...