Európai Regionális Fejlesztési Alap
Európai Szociális Alap
Európai Szociális Alap
Európai Szociális Alap

Cserháti Zsuzsa emlékest

2019. december 13., péntek - 19:00
"Mennyit ér egy nő?" címmel

2019. december 13. péntek 19:00

"Mennyit ér egy nő?" - Cserháti Zsuzsa emlékest

A másfél órás élőzenés koncerten az 1970-es, 1980-as évek és az 1995-ös nagy visszatérés utáni slágerek is megszólalnak majd. 

Az Emlékesten közreműködik a Mohácsi Zenészek Baráti Köre:
Apaceller Gergely – produkciós vezető, basszusgitár, vokál; 
Apaceller Péter – az est házigazdája, zongora, vokál; 
Cselinacz Marko – harmonika; 
Madarász Iván – dob; 
Püspöki Attila László – szólógitár;
Wenczel Gábor – szaxofon. 

"Az est dívája a "zalaegerszegi születésű" Apaceller-Czigola Orsi, akiről ez év júniusban és novemberben a Zalai Hírlapban is megjelent egy-egy riport:
https://www.zaol.hu/eletstilus/cserhati-zsuzsa-emlekest-zalaegerszegi-divaval-3083009/

https://www.zaol.hu/eletstilus/helyi-eletstilus/apaceller-czigola-orsolya-ajandek-musorokkal-kedveskedik-zalaegerszegnek-3421674/

Az egyik legeredetibb, egyedi hangú énekesnőnk volt Cserháti Zsuzsa. Pályáját, életét fényes siker és mellőzöttség egyaránt kísérte. Szécsi Pál fedezte fel, 1965-től énekelt, s az 1972-es Táncdalfesztivál tette őt országosan ismertté. Rádiófelvételek, kis- és nagylemezek hozták meg számára a népszerűséget, a közönség gyorsan a szívébe zárta a kellemes hangú, csinos előadóművészt. Nevét nemcsak itthon, de külföldön is ismerték. A múlt század 80-as éveiben – a korszak sajátos szabályok szerint működő kultúrpolitikájának veszteseként – perifériára került. A kényszerű mellőzöttség után, 1996-ban megjelent Hamu és gyémánt című CD-jével robbant be ismét a hazai könnyűzenei élet élvonalába, és sorra jelentek meg újabb lemezei. A korábbi érzelmes, olaszos dalok után a szívéhez (és immár a hangjához is) közelebb álló soul műfajában talált immár magára. Súlyos betegsége és újra előtörő depressziója azonban nem engedte őt a megérdemelt reflektorfényben létezni. Utolsó, dupla válogatáslemezének sikerét már nem érhette meg.

Baranya megyében az elmúlt esztendőben eddig hat teltházas Cserháti Zsuzsa Emlékkoncertet adtunk, október 20-án a Pécsváradi Leányvásár nagyszínpadán mi zártuk a nemzetközi hírű rendezvényt. A több ezer fős publikum már önmagában választ adott arra a kérdésre, hogy "Mennyit ér egy nő?". Meghívott vendégfellépőnk Tóth Vera volt.
November 13-án a Pécsi Harmadik Színház adott otthont ennek az érzelmekkel teli csodálatos műsornak. Hallgatónak és előadónak egyaránt élmény, melyet szeretnénk minél több helyszínen bemutatni, minél több emberrel megosztani.  
Természetesen Orsi szülővárosába, Zalaegerszegre különös szeretettel hozzuk el a produkciót."

A rendezvény fővédnöke: Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg Megyei Jogú Város polgármestere.

Jegyek vásárolhatók pénztári nyitvatartási időben a Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben (nyitva keddtől péntekig 10-18 óráig) 2.900Ft-os egységáron, illetve online a zöld gombra kattintva a tixa.hu oldalon.

Helyszín: Városi Hangverseny- és Kiállítóterem

8900 Zalaegerszeg, Ady E. u. 14.

Betöltés...