Európai Regionális Fejlesztési Alap
Európai Szociális Alap
Európai Szociális Alap
Európai Szociális Alap

BAPTISTE-FLORIAN MARLE-OUVRARD

2018. szeptember 22., szombat - 19:00
Címkék:
2018. szeptember 22. 19:00,Városi Hangverseny- és Kiállítóterem

2018. szeptember 22-én szombaton 19 órakor
Városi Hangverseny- és Kiállítóterem

B a p t i s t e - F l o r i a n 
 M a r l e - O u v r a r d

a párizsi Saint-Eustache templom orgonistája

Antonio Vivaldi – Johann Sebastian Bach:
d - moll Concerto BWV 593
Johann Sebastian Bach:
e-moll prelúdium és fúga BWV 548
Baptiste-Florian Marle-Ouvrard:
Improvizált korálpartita Bach stílusában
Wolfgang Amadeus Mozart: f-moll fantázia KV 608
Liszt Ferenc: Prelúdium és fúga BACH nevére
Julius Reubke: Szonáta (94. zsoltár)

Improvizációk a közönség témáira

Jegyek vásárolhatók pénztári nyitvatartási időben a Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben (nyitva keddtől péntekig 10-18 óráig), a Keresztury Dezső VMK-ban (nyitva hétfőtől péntekig 9-19 óráig) és az Art Moziban (nyitva minden nap 15-20 óráig), online a fenti zöld gombra kattintva 3500Ft-os áron.

Baptiste-Florian Marle-Ouvrard a fiatal francia orgonistageneráció kiemelkedő tehetségű alakja, a klasszikus orgonarepertoár mellett nagy hangsúlyt helyez az improvizáció művésztére, és szimfonikus zenekari művek orgonaátiratainak tolmácsolására.
Számos nemzetközi verseny díjazottja, többek között 2009-ben a lipcsei Nemzetközi Improvizációverseny 1. helyezettje, 2011-ben a luxemburgi Nemzetközi Improvizációverseny 1. helyezettje és közönségdíjasa, 2011-ben a kalinyingrádi Mikael Tarivergyiev Orgonaverseny díjazottja, 2012-ben improvizáció kategóriában a chartres-i nemzetközi orgonaverseny 2. helyezettje és közönségdíjasa, és 2013-ben a Longwood Gardens Orgonaverseny Clarence Snyder-díjazottja volt. A párizsi Conservatoire-on végzett, ahol tanárai többek között Olivier Latry, Thierry Escaich, Philippe Lefebvre, Pierre Pincemaille, Francois Zygel és Francois-Xavier Roth voltak.
2001 óta a Clichy-la-Garenne-i Páli Szent Vince templom orgonistája, 2015-ben ezzel párhuzamosan a párizsi Saint Eustache templom orgonistájává nevezték ki, ahol a kulturális rendezvények társszervezője is. Koncertorgonistaként Európa-szerte, Oroszországban, Kanadában, az Egyesült Államokban és Dél-Afrikában hangversenyezett, rendszeresen tart mesterkurzusokat improvizáció és francia zenei témákban. 2007-ben mutatták be Noé bárkája című oratóriumát, ugyanebben az évben a német Organ-Journal Az Év Orgonistája címmel tüntette ki.
Az orgona és más művészeti ágak találkozási pontjait is keresi: némaflimek zenei áláfestőjeként rendszeresen együttműködik a párizsi Cinematheque Francaise-zel, 2015-ben A Világ Emlékezete Filmfesztivál rezidens orgonistája volt. 2016-ban Dylan Crossman amerikai koreográfussal együttműködve mutatták be a Breath on the Pound című balettet, Yom klarinétművésszel pedig egy world music produkciót.

www.bfmo.fr

Betöltés...