Európai Regionális Fejlesztési Alap
Európai Szociális Alap
Európai Szociális Alap
Európai Szociális Alap

Balázs János zongoraestje – Cziffra Fesztivál

2023. március 31., péntek - 19:00

Közreműködik: Balázs János Kossuth-díjas zongoraművész és Farkas Ignác Jászai Mari-díjas színművész, rendező, a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház örökös tagja

Sokat adott Európának és a világ kultúrájának Cziffra György zongoraművész. A Városi Hangverseny- és Kiállítóterem nyitóhangversenye a Cziffra Fesztivál keretei között, a művész 1983-as zalaegerszegi koncertjének állít emléket.
Műsoron a 40 évvel ezelőtti hangverseny repertoárja, kiegészítve Cziffra György Ágyúk és virágok című önéletrajzi könyvéből felolvasott részletekkel, Farkas Ignác tolmácsolásában. Cziffra zongoraművészi öröksége Liszt és Dohnányi nyomdokain egy olyan előadói hagyományt képvisel, amelyben ott él a 19. század nagy előadóinak hatása, amelyet áthat az improvizáció könnyedsége, és amelyben a különböző stílusok folyamatos párbeszédet folytatnak egymással. Ez a hagyomány elevenedik meg Balázs János játékában is, aki ezen az esten is bizonyítja majd, hogy „a klasszikus zene 21. századi interpretálását lebilincselően, a legmagasabb technikai felkészültséggel szolgálja”.

Műsor: Schubert: Asz-dúr impromptu op. 90, Chopin: Asz-dúr (hősi) polonéz, op. 53, Liszt: É-dúr polonéz, Liszt: Valse-impromptu, Chopin: Esz-dúr keringő, op. 18, Chopin: Asz-dúr ballada, op. 47, Liszt: Szerelmi álmok, Schumann-Liszt: Widmung, Liszt: 6. magyar rapszódia

Az esemény szünetében lehetőség lesz a Fesztivál borát, a Takler Pincészet által készített limitált kiadású Rubatot megkóstolni, amelyet az érdeklődők a büfében vásárolhatnak meg.

Vidéki FILMPREMIER
Az est folytatásaként a Cziffra György életéről szóló
Cziffra 100 – Tele van a két kezem boldogsággal c. film kerül levetítésre, mely vidéken elsőként Zalaegerszegen kerül bemutatásra!
(rendező és forgatókönyvíró: Petrovics Eszter, producer:Lajos Tamás) A filmalkotás a Nemzeti Filmintézet támogatásával készült.

Jegyár: 4000 Ft (Egerszeg Kártya kedvezmény érvényesíthető)
Jegyek vásárolhatók nyitvatartási időben a Keresztury Dezső VMK-ban, valamint online a 
https://jegy.kereszturyvmk.hu/?jegyfoglalas&id=9370 oldalon.

 

 

 

Betöltés...