Európai Regionális Fejlesztési Alap
Európai Szociális Alap
Európai Szociális Alap
Európai Szociális Alap

Online Húsvéti Nyitott Műhelygalériák Napja

2021. március 18., csütörtök - 00:00
hímes tojás készítés gyurmából, tojás berzselés és viaszos írókázás, nyuszi és tojás nemezelése, ablakdísz készítés, locsolóvíz készítés, nyuszikalács sütés

 

Kedves Látogató!

Immár negyedik alkalommal online formában tudjuk megrendezni népszerű programsorozatunkat a Nyitott Műhelygalériák Napját. Húsvétot megelőző bő két hétben az ünnepre hangolódunk.

Kézműves foglalkozásaink keretében a következő tevékenységeket próbálhatják ki otthonukban: 

Csuti Tibor fazekasmesterrel levegőn száradó gyurmából karcolt és rátétmintás tojást készítünk. Száradás után olyan, mint az agyagtojás, amit tojásfára akaszthatunk vagy ajándékkísérőként is adhatunk.

Horváth Éva nemezelővel tűnemezeléssel tojást készítünk és hagyományos technikával nyuszit nemezelünk. A gombostűfejes viaszos írókázást is bemutatja.

Mecséri Cecília játszóházvezetővel húsvéti szagos vizet készítünk, levendula illatú locsolópermetet, vizet és krémparfümöt.

Ollárné Zubor Beatrix mesterszakács a nyuszikalács sütését mutatja be.

Pozvai Andrea népi játékkészítővel tojást berzselünk, vesszőből és textilből ablakdíszt készítünk.

A képekre kattintva a tárgyak elkészítésének képes leírását találja. A "Múltidéző" alatt pdf formátumban is megtalálhatóak és letölthetőek a foglalkozások.

Jó munkát kívánunk!

Kellemes húsvéti ünnepeket kívánnak a Keresztury VMK-Gébárti Regionális Népi Kézműves Alkotóház munkatársai.

     

     

Múltidéző a Zalaegerszegi Televízió által az elmúlt években a Húsvéti Nyitott Műhelygalériák Napjáról készített összeállításaival.

Él a ház, 2019

Húsvétra készültek, 2018

Kézműves hétvége, 2017

Betöltés...