Európai Regionális Fejlesztési Alap
Európai Szociális Alap
Európai Szociális Alap
Európai Szociális Alap

WOLFPACK 2018.

2018. augusztus 18., szombat - 09:00
Makett Verseny és Kiállítás

Az Apáczai Művelődési Központ 14. makett versenye

Művelődési Központunk és annak makettező klubja szeretettel meghív minden érdeklődőt 2018. augusztus 18-án a WOLFPACK 2018 nemzetközi makett versenyre és kiállításra.
Idei rendezvényünk csak 1 napos lesz, így minden eddiginél sűrűbb, pörgősebb eseménynek nézünk elébe.

Kezdjük a kiemelt kategóriákkal:
1, Sztálingrád  - A II. világháború európai fordulópontjának tekintett csata 76 évvel ezelőtt, 1942. augusztus 21-én kezdődött. A közel másfél milliós áldozattal járó hadműveletben a német, olasz, román erők mellett a 2. magyar hadsereg is részt vett. A szemben álló felek elesettjeinek emlékére a sztálingrádi csatához köthető haditechnikát szeretnénk bemutatni ezzel a témánkkal.

2, Magyar használatban álló harcjárművek – Igazán széles merítési lehetőséget jelent ez a csoport. Az I. világháborúban magyar harckocsiról még nem igen ejthetünk szót, de a páncélvonatok és páncélautók már megjelentek katonáink járművei közt. A második nagy világégés idején magyar fejlesztésű és gyártású eszközök is feltűntek a csatatereken. Napjainkban a korábbról megörökölt keleti haditechnika mellett nyugati eszközök és ismét hazai fejlesztések állnak rendelkezésünkre. Bízunk benne, hogy sok indulót lesz ebben a kategóriában, hiszen néhány távol-keleti és lengyel gyártó mondhatni elkényeztette a magyar makettezőket a kis hazánk által gyártott harckocsik makettjeinek kibocsátási hullámával.

3, Olaszok – Az ókori légióktól a Lamborghini Huracánig. Új ötletként első alkalommal emeltünk ki egy nemzetet, hogy annak történelmét a makettezésen keresztül be tudjuk mutatni. A cím gyakorlatilag önmagáért beszél.

4, Star Wars – Makettes területen tovább dübörög a csillagok háborúja és egyre több cég adja ki a történethez köthető figurák, vagy eszközök makettjét is. Lehet szeretni, vagy éppen nem szeretni a Star Wars universumot, de egy dolog tagadhatatlan, ez a modern mese beírta magát az emberi történelembe és kultúrába.
A kiállított maketteken kívül a szervezők igyekeznek további érdekes látnivalókkal és bemutatókkal színesíteni a programot, hogy az ide látogató családok minden tagjának emlékezetes maradjon a rendezvény.

A még közel sem végleges programlista már eddig is izgalmas dolgokat tartalmaz.

Előre kívánkozik a Flymasters Collection Museum kiállítása. A magángyűjtemény első nyilvános bemutatkozása a Wolfpack 2018-on lesz. Repülős relikviák, felszerelések, pilóta öltözékek, alkatrészek, sőt katapult ülések is bemutatásra kerülnek. Egyedülálló kollekció, egyedülálló lehetőség! A repülés hőskorától napjainkig számos relikviát állít ki a gyűjtő, Masters Alex.

Ismét vendégünk lesz a Stratégiai Terepasztalos Játék Klub Hévízről és a Főnix Modellező Sportegyesület Cserszegtomajról. Utóbbiak rádió távirányítású (RC) autókkal szaggatják fel az aszfaltot, de ultra könnyű repülőmodelljeik segítségével a levegőt is meghódítják.

A vasútmodellezés iránt érdeklődők sem fognak csalódni. Működő terepasztalokkal érkezik a soproni vasútmodellező bolt és persze magukkal hozzák az üzlet kínálatát is. Vasút témakörben még a zákányi Kovács Tibor bácsi saját készítésű mozdonyait csodálhatjuk meg.

Lesz még retro modellautó kiállítás, veterán autók és motorok bemutatkozása és az érdeklődők a helyi „Hadkieg” toborzósátrában akár a katonai életpályáról is információkat szerezhetnek. Minden bizonnyal ismét lehetőség lesz hatástalanított fegyverek kézbevételére is, egy kis nosztalgiázásra az idősebb korosztály részéről.

Ígéretet kaptunk arra vonatkozólag, hogy az I. Galaktikus Birodalom néhány képviselője személyes megjelenésével emeli az összejövetel rangját.

Nem maradhat el a makett börze sem, hiszen a makett verseny egyben ideális lehetőség az új, összeépítésre váró készletek beszerzésére éppúgy, mint az összeépítéshez, festéshez elengedhetetlenül szükséges eszközök, segédanyagok megvásárlásához.

A rendezvény önálló honlapján minden fontos információ elérhető, így a folyamatosan bővülő börzések felsorolása, a programok tervezett menetrendje, valamint a korábbi rendezvények fotó archívuma is. Elérhetősége: http://wolfpack.atw.hu  E-mail: wolfpack.zeg@gmail.com

A belépés és a makett versenyen való részvétel, ahogy már megszokhatták kedves vendégeink, továbbra is INGYENES!
A rendezvény csak 1 nap látogatható, augusztus 18-án délelőtt 9-től :este 6-ig várjuk a látogatókat.

Találkozzunk, várunk!

 

Betöltés...