Európai Regionális Fejlesztési Alap
Európai Szociális Alap
Európai Szociális Alap
Európai Szociális Alap

WOLFPACK 2017.

2017. augusztus 19., szombat - 09:00
Nemzetközi makett verseny és kiállítás...

Az Apáczai Művelődési Központ 13. makett versenye.

Művelődési Központunk és annak makettező klubja szeretettel meghív minden érdeklődőt 2017. augusztus 19-20-án a WOLFPACK 2017 nemzetközi makett versenyre és kiállításra.

Ahogy a látogatók már megszokhatták, a zalaegerszegi makettezők minden évben kiemelnek néhány témakört a hobby rendkívül szerteágazó területéről. Idén sem lesz ez másként. A rendkívül népszerű Word of Tanks számítógépes játékból merítve két kevésbé közismert harcjármű kategóriát állítunk reflektorfénybe. Az önjáró lövegeket a játékosok „Arty” néven említik, míg a páncélos vadászokat a „TD” rövidítéssel azonosítják az angolból vett megnevezéseik alapján, így az első kiemelt kategóriát mi is egyszerűen Arty-k és TD-k névre kereszteltük.

Repülős vonalon a szomszédos légierők repülőgépeit szeretnénk kicsit jobban bemutatni. Nem titkolt célunk, hogy ezzel a kategóriával ide csalogassuk horvát barátainkon kívül a közeli szlovén, szlovák és osztrák hobby társakat is.

A harmadik kiemelt terület témájaként a 2. világháborús Midway-i csatát választottuk. A csendes-óceáni hadszíntér eseményiben fordulópontot jelentő ütközetre 75 éve került sor. Ebbe a csoportba így az ott küzdő japán és amerikai repülőgépek és hadihajók makettjeit várjuk.

A kiállított maketteken kívül a szervezők igyekeznek további érdekes látnivalókkal és bemutatókkal színesíteni a programot, hogy az ide látogató családok minden tagjának emlékezetes maradjon a hétvége.

A még közel sem végleges programlista már eddig is izgalmas dolgokat tartalmaz.

A Stratégiai Terepasztalos Játék Klub Hévízről a „wargamereket” várja bemutatójukra és a 2. WolfpackSpeedPainting figurafestő versenyre. Láthatóak lesznek vasútmodellek, autómodellek, veterán járművek, köztük egy, a legendás német tervező, Willy Messerschmitt által tervezett KR200 típusú kisautó.

A sportpályán is zajlik majd az élet. A Főnix Modellező Sportegyesület tagjai rádió távirányítású (RC) autókkal szaggatják az aszfaltot, de ultra könnyű repülőmodelljeik segítségével a levegőt is meghódítják.

Szintén a külső helyszíneken találkozhattok a Zalaegerszegi Airsoft Lövész Alakulat, azaz a Z.A.L.A. állig felfegyverzett harcosaival. A felszerelésük és fegyvereik bemutatásán kívül új akciójelenettel készülnek.

Más kort, más világot hoz el a rendezvényünkre a Magyar Szablyavívó Iskola zalaegerszegi tagozata. Bemutatójuk részeként a vállalkozó szellemű jelentkezők kipróbálhatják a kardforgatás tudományát – igaz csak fakardokkal, de így is garantálható egy emlékezetes nap!

Bató Zsolt barátunk a makettezők és vasútmodellezők által használt modell fák készítésének rejtelmeibe avatja be az érdeklődőket. Igazi növényekkel is találkozhatnak a látogatók: a miniatűr makettek mellé miniatűr fák, azaz a bonsai-ok illenek. Az apró fák készítői a növények kiállításán felül szintén bemutatják tudásukat.

Nem maradhat el a makett börze sem, hiszen a makett verseny egyben ideális lehetőség az új, összeépítésre váró készletek beszerzésére éppúgy, mint az összeépítéshez, festéshez elengedhetetlenül szükséges eszközök, segédanyagok megvásárlásához.

A rendezvény önálló honlapján minden fontos információ elérhető, így a folyamatosan bővülő börzések felsorolása, a programok tervezett menetrendje, valamint a korábbi rendezvények fotó archívuma is.
Elérhetősége: http://wolfpack.atw.hu
E-mail: wolfpack.zeg@gmail.com

A belépés és a makett versenyen való részvétel, ahogy már megszokhatták kedves vendégeink, továbbra is INGYENES!

A helyszín tehát:
Apáczai Csere János Művelődési Központ
Zalaegerszeg, Apáczai tér 5.

A rendezvény látogatható:
Aug. 19-én szombaton  9:00-18:00, míg másnap, 20-án vasárnap 9:00-14:30 óra közt.

Találkozzunk, várunk!

 

Betöltés...