Európai Regionális Fejlesztési Alap
Európai Szociális Alap
Európai Szociális Alap
Európai Szociális Alap

VOLT EGYSZER EGY ZALAHÚS

2019. november 26., kedd - 18:00
Paulovics Zoltán fotói 1983- 1988

VOLT EGYSZER EGY ZALAHÚS

Paulovics Zoltán fotói 1983- 1988

A kiállítás az egykori húsipari vállalat életét- mindennapjait és ünnepeit- idézi fel az 1983 és 1988 között készült fényképeken. Betekintést nyerhetünk a vágócsarnokokba, csontozó- és készítménygyártó műhelyekbe, irodákba, valamint az étkezőben tartott hivatalos rendezvényekbe.

A megnyitóra és a kiállítás megtekintésére várjuk a volt dolgozókat, családtagjaikat és minden érdeklődőt.

Kiállítás időtartama: 2019. november 26-tól, 2020. február 7-ig.

"Négyszázhúsz képet készítettem elő, ezekből válogatunk. A kiállításon 12-14 témában csoportosítjuk a képeket. Lesznek üzemi, a húsfeldolgozást megörökítő képek, sportnapok pillanatai, a közös piaci szemlére való felkészülés képei, amikor mindent átvizsgáltak és rendbe tettek, megjavítottak a dolgozók a gyár területén, hogy a szemlézők semmilyen hibát se találjanak, s ne akadjon meg az export. Vagy említhetném a polgári védelmi gyakorlatokat, amikor háborús körülményeket imitálva kellett dolgozni – mondja Paulovics Zoltán, majd arról beszél, hogy elsősorban a Zalahús dolgozóinak szánja a képeket, azoknak, akik végigdolgozták ezeket a sikeres és szép éveket, hiszen a Zalahús ekkor az ország egyik vezető húsipari vállalata volt, valamint más érdeklődők is láthassák az ekkori pillanatokat."

Idézet a kiállítótól, forrás: https://www.zaol.hu/kultura/helyi-kultura/a-zalahusnal-keszitett-fotokbol-nyilik-tarlat-zalaegerszegen-3381876/

 

Betöltés...