Európai Regionális Fejlesztési Alap
Európai Szociális Alap
Európai Szociális Alap
Európai Szociális Alap

Lezárult a Kossuth katonája leszek... c. történelmi honismereti vetélkedő

2021. május 20., csütörtök - 15:00
Élő online eredményhirdetéssel zárult intézményünk történelmi, honismereti vetélkedője.

Élő online eredményhirdetéssel zárult intézményünk, a Keresztury Dezső VMK Apáczai Művelődési Központjának idei Kossuth katonája leszek... történelmi, honismereti vetélkedője.  

Mint ismeretes, az idei év rendkívüli a rendezés szempontjából, a járványügyi helyzet miatt az utolsó feladat az iskolák újranyitását követően a napokban valósulhatott csak meg.
Az első két feladat, a kreatív alkotás és a haditudósítás készítése még az iskolák bezárásakor megtörtént, az elméleti tudást mérő online kérdéssor űrlap formájú kitöltésére fél óra időtartamban pedig május 20-án 14 órakor kerülhetett sor. Majd az összesítést követően ugyanezen a napon 15 órakor élő online eredményhirdetéssel jelentkezett be a Zsűri a sajtó jelenlétében. 

Bednárikné Rácz Enikő igazgatóhelyettes köszöntötte a résztvevőket, Ferge László őrnagy, zsűritag a haditudósításokat értékelte az emberi oldalról megközelítve, Kovács Bernadett népművelő, szervező a kreatív alkotások színvonalát és ötletgazdagságát méltatta. 

A három feladatból álló vetélkedő feltételeit végül 16 csapat teljesítette, a helyezések a következőképpen alakultak:

1. Védegylet 133 pont
2. Lovászi Huszárok 125 pont
3. A szabadság harcosai 118 pont

4. Bosszúállók 108 pont
5-6. Zegerszegi Ifjak 106 pont
5-6. Triókirály 106 pont
7. Torpedó 105 pont
8. Kölcsey utódai 102 pont
9. Forradalmi utódok 101 pont
10-11. Forradalmárok 100 pont
10-11. Cigócák 100 pont
12. Türkiz Polipok 97 pont
13. Első zászlóalj 91 pont
14. Vörös Terror 90 pont
15. Spártaiak 79 pont
16. Teskándi Huszárok 71 pont

Az űrlapok eredményeit a versenyt követően a helyes válaszokkal kiküldtük e-mailben a csapatoknak és tanáraiknak. A verseny összesített pontszámait és a Zsűri szakmai értékelését, amelyet a Zsűri elnöke, dr. Halász Imréné, a zalaegerszegi Kölcsey Ferenc Gimnázium nyugdíjas történelem tanára készített, szintén kiküldtük. A helyezetteknek a jutalmat és az oklevelet az Eötvös Iskolában személyesen tudtuk átadni, a Lovászi csapat jutalmát és oklevelét, valamint minden csapatnak az emléklapot és a korhű kitüntetést postai úton juttattuk el az iskolákba.

Ezúton is köszönjük a Tisztelt Zsűri munkáját, valamint a résztvevőknek a rendkívül kreatív, színes alkotásokat, a felkészülést, valamint a kitartást a járványhelyzet miatt kissé szokatlan módon megrendezett vetélkedőnkön.
Továbbá Tisztelettel köszönjük a diákokat felkészítő pedagógusok munkáját, valamint a diákok családjának támogató hátterét az eredményes alkotások elkészüléséhez! 

A helyezetteknek ezúton is szeretettel gratulálunk, továbbá minden felkészítő pedagógusnak, versenyzőnek jó egészséget és eredményes évzárást kívánunk a verseny zsűritagjai valamint az Apáczai Művelődési Központ munkatársai nevében, bízva abban, hogy jövőre személyes jelenléttel tudjuk ezt a nagy hagyományokkal rendelkező vetélkedőt megszervezni!


A megyeszékhelyi Eötvös Iskola I. helyezett "Védegylet" csapata és a III. helyezésést elért
"A szabadság harcosai" csapat tagjai tanáraikkal, és a szervezőkkel


A képen a II. helyezett "Lovászi Huszárok" csapata tanárukkal, a
Lovászi Buda Ernő Körzeti Általános Iskolából


 

Betöltés...