Európai Regionális Fejlesztési Alap
Európai Szociális Alap
Európai Szociális Alap
Európai Szociális Alap

Kossuth katonája leszek...2022 eredmények

2022. március 11., péntek - 15:00

A Keresztury Dezső Városi Művelődési Központ intézményegységében, az Apáczai Csere János Művelődési Központban (8900 Zalaegerszeg, Apáczai tér 5.) 2022. március 11-én pénteken 14.00 órai kezdettel került megrendezésre a Kossuth katonája leszek... történelmi, honismereti vetélkedőnk utolsó fordulója online formában, majd 15.00 órai kezdettel a vetélkedő ünnepélyes eredményhirdetése.


Tájékoztatjuk Önöket, hogy vetélkedőnkre 17 csapat küldte vissza a megadott határidőig a beküldendő két feladatot, a Toborzóbeszédet és a Kreatív alkotást. Érkeztek munkák Lovásziból, Zalaszentivánról, Keszthelyről és a megyeszékhely több iskolájából.
A csapatok idén is rendkívül színvonalas kreatív alkotásokat készítettek, készült mozaik, ékszerszett, gyöngykokárda, zászló, festmény, grafika, makett, sókerámia, gyurmafigura formájában elevenítették meg a szabadságharc jelképeit, eseményeinek helyszíneit, szereplőit. A héten a hozzánk beérkező munkákat összegyűjtöttük és kiállítottuk az Apáczai Művelődési Központban, amiket online bemutattunk az ünnepélyes eredményhirdetés bejelentkezésekor. Ezzel a kiállítással emlékezünk meg Március 15. alkalmából, melyet honlapunkon prezentálunk az ünnepnapon is.

A vetélkedő zárásának ünnepélyes bejelentkezése az Apáczai Csere János Művelődési Központjának (8900 Zalaegerszeg, Apáczai tér 5.) épületében 2022. március 11-én pénteken délután a következőképpen zajlott:

14:00 Online vetélkedő feladatsorának kiküldése
A feladatsor kitöltése Google űrlapon történt. Az ehhez szükséges link a csapatok előzetesen egyeztetett e-mail címeire került kiküldésre, 14 óra előtt pár perccel.

A feladatsor kitöltésére 30 perc állt a csapatok rendelkezésére.

Minden 3 fős csapat egy számítógépnél foglalt helyet, az iskolában.


14:35 és 14:55 óra között a zsűri az előzetesen már értékelt első két feladathoz csatolta az űrlap pontszámait, összegezte a csapatok végső pontjait, amely a Toborzóbeszéd, a Kreatív alkotás és az Űrlap pontjainak összege. 16 csapat betartotta az időkeretet, 1 űrlap érkezett vissza a határidőn túl. A kialakult sorrendet az eredményhirdetéskor a zsűri elnöke közölte, értékelés és virtuális díjátadás kíséretében. 

A zsűri tagjai:

A zsűri elnöke: Stárics Roland, a Zala Megyei 56-os Hagyományőrző Egyesület elnöke 

A zsűri tagjai: Ferge László, Őrnagy, Bednárikné Rácz Enikő, a Keresztury Dezső Városi Művelődési Központ igazgatóhelyettese


15:00 Élő online eredményhirdetés
Az ehhez szükséges linket 14:55 órakor küldtük ki az előzetesen egyeztetett e-mail címekre. Az összes csapat bejelentkezését követően a szakmai zsűri értékelte a 3 forduló munkáit, és eredményt hirdetett. 

Őrnagy Úr kiemelte a toborzóbeszédek közül a zalaszentiváni iskolások toborzóbeszédét. A zsűri méltatta a kiemelkedő teljesítményeket, valamint egy különdíjat is odaítélt a 4. legjobban teljesítő csapatnak, kreatív alkotásuk modern ötletességéért: a márciusi 15-i eseményeket lego figurákkal és építményekkel rekonstruálták, ezeket fotózva, szöveget írva hozzájuk képregényt készítettek belőle. 

A verseny egyik fő küldetését is teljesítette, hiszen mind az elméleti feladatok, mind az előzetes feladatok között helyet kaptak a korszak zalai történései, szereplői. Elkészült A zalaegerszegi 7. honvédzászlóalj toborzási zászlója a győztes csapat kreatív alkotásaként, továbbá olyan zalai vonatkozású alkotások születtek, mint Deák Ferenc portréja gyurmából, Ihász Dániel toborzóbeszéde Zalaegerszegen, témaként használták Dőry Máriát, Püspöki Grácián özvegyét, és Berchtold Eleonóra grófnőt, Inkey Kázmér feleségét is, és mozaik is készült a grófnőről lóháton.

 

Az első három csapat valamint egy különdíjas csapat könyvutalványban részesült az előzetesen meghirdetett összegekben, melyet postai úton juttatunk el a díjazott csapatoknak az iskolákba a jövő hét folyamán. 

A kapott pontszámokat és a zsűri szakmai értékelését online formában a következő héten fogjuk megosztani egy tájékoztató levélben a megadott e-mail címeken. 

 

1. Nemzetőrök csapata: 118 pont

A csapat tagjai: Csák Kristóf, Süle Zsolt, Simon Kartal

Egervári László Általános Iskola Zalaszentiváni Telephelye

Felkészítő tanárok: Dömőkné Andor Éva, Hegyi Lajos

2. Lovászi huszárok csapata: 115 pont  

A csapat tagjai: Biró Helga, Kovács Rebeka, Németh Benjámin 

Buda Ernő Körzeti Általános Iskola Lovászi  (8. oszt.) 

Felkészítő tanár: Csáki Lajos

3. Lőpor csapat: 101 pont

A csapat tagjai: Lőrincz Erik, Pattantyús Mikes, Oroszlán Marcell

Keszthelyi Vajda János Gimnázium  (8/A)

Felkészítő tanár: Egyedné Molnár Eszter


Különdíj: Zalai kortesek csapata: 100 pont

A csapat tagjai:  Péteri-Papp Kitti, Subonics Gréta, Gombos Csenge Zalaegerszegi Ady Endre Általános Iskola, Gimnázium és AMI (8/A)

Felkészítő tanár: Babati Attila

 

A zsűri a bejelentkezéskor megköszönte a versenyzők és tanáraik kitartó munkáját, és jelezte feléjük, hogy bíznak abban, hogy jövőre már személyes jelenléttel tudják a szervezők megrendezni ezt a nagy hagyományokkal rendelkező versenyt.

Betöltés...