Európai Regionális Fejlesztési Alap
Európai Szociális Alap
Európai Szociális Alap
Európai Szociális Alap

Költői kérdések és válaszok - Sohonyai Attila Felolvasó Estje a Magyar Költészet Napja alkalmából

2022. április 11., hétfő - 18:00
Egy este, ahol a költő beszél versekről, azok keletkezéséről és mondanivalójáról. Nem hétköznapi formában, mégis a hétköznapokról. A Magyar Költészet Napjára, a Magyar Költészet Napja alkalmából.

2022. ÁPRILIS 11. hétfő 18.00

Költői kérdések és válaszok

Sohonyai Attila Felolvasó Estje a magyar költészet napja alkalmából

Egy este, ahol a költő beszél versekről, azok keletkezéséről és mondanivalójáról. Nem hétköznapi formában, mégis a hétköznapokról. A magyar költészet napjára, a magyar költészet napja alkalmából.

Sohonyai Attila Magyarország leghallgatottabb kortárs költője. Nem ír másról, mint József Attila. Nem éli meg jobban a szerelmet, mint Ady. Nem lett a nép gyermeke, mint Petőfi. Mégis úgy mutatja be a hétköznapjainkat, mint előtte talán soha senki. Azokról a pillanatokról ír, amiket minden nap megélünk. És pont ebbe kapaszkodhat az olvasó. Képek a hétköznapokról. Mélységről és magasságról. Viszonzott vagy viszonzatlan szerelmekről. Egy estéről vagy a mindenség könnyed lehelletéről.

Verseit a legismertebb színészek tolmácsolják a YouTube csatornáján, ezzel is megteremtette azt a légkört, amitől egy Sohonyai vers olyan Sohonyais. Olyan színészekkel dolgozik együtt, mint Gáti Oszkár, Kautzky Armand, Stohl András, Détár Enikő, Kőszegi Ákos. Az általuk előadott verseit bemutató YouTube csatornájára már több mint 12 000-en iratkoztak fel, a verseket pedig közel 3,5 millióan látták. Eddig hat kötete és négy hanglemeze jelent meg, amelyek a mai napig nagy népszerűségnek örvendenek a vers és kultúra kedvelő körében. 

A belépés díjtalan, de regisztrációhoz kötött. 

Regisztráció:
E-mail: apaczai.titkarsag@gmail.com
Telefon: 06-30/846-10-40

Betöltés...