Európai Regionális Fejlesztési Alap
Európai Szociális Alap
Európai Szociális Alap
Európai Szociális Alap

Fényben (L)élek

2023. április 18., kedd - 18:00
Kiállításmegnyitó Sántha Eszter, mandala és üvegfestő alkotásaiból

Helyszín: Apáczai Művelődési Központ Galériája

A kiállítást megnyitja: Borsos Miklós, dalszerző

A megnyitón műsort ad: Borsos Veronika blockflötén játszik, kíséri a Zalaegerszegi Pálóczi Horváth Ádám Alapfokú Művészeti Iskola zenetanára és növendéke, Szekérné Gróf Lilla

Sántha Eszter mandala és üvegfestő első alkotásai még szülőfalujában, Halásziban készültek. Munkája során megismerkedett a népi viseletekkel és hímzésekkel. Az üvegfestés a vizuális tanító munkája révén került az életébe, amikor lehetőséget kapott a gyerekekkel ilyen technikával alkotni. Így lett ez számára első látásra szerelem, amely azóta is tart. Mivel kifejezetten sem festői, sem grafikai tehetséget nem érez magában az önkifejezés egyszerűbb, hozzá sokkal közelebbi formái, a mandalák keltették fel a figyelmét. Egyszerű kézművesnek tartja magát, aki élvezettel játszik a színek és formák között, amit most nyíló tárlata is jelképez.

A kiállítás 2023. május 18-ig látogatható az intézmény nyitvatartási idejében, hétköznap 8.00 és 19.00 óra között, szombaton 8.00 órától 12.00 óráig. Vasárnap az intézmény zárva tart.További információ:
E-mail: farkasrenata.apaczai@gmail.com
Telefon: 30/190 1146

Betöltés...