Európai Regionális Fejlesztési Alap
Európai Szociális Alap
Európai Szociális Alap
Európai Szociális Alap

"Át a tű fokán, keresztül hét tengeren..."

2023. szeptember 22., péntek - 18:00
Kiállításmegnyitó Németh Miklós, grafikusművész alkotásaiból a Kultúrházak éjjel-nappal programsorozatunk keretein belül.

A kiállítás képeit Németh Miklós közel harminc év különböző időszakaiban alkotta. Címe egy bibliai idézetre utal, amikor Jézus azt mondja, hogy könnyebb a tevének átlépni egy tű fokán, mint egy gazdag embernek belépni a mennyek országába. Műveit a külföldi utazásai során, templomok falain látott híres festők munkái, valamint jó barátja, dr. Blázy Árpád Biblia gyűjteménye, és a klasszikus képzőművészet iránti közös szenvedélyük inspirálta. A fekete-fehér tusrajzok akvarell papírra készültek: hagyományos témák, nem egészen hagyományos módon megrajzolva, a művész a maga stílusában formázta újra azt, ahogyan ezek a régi tematikák az érzelmeire hatottak. Mostani tárlata önmagából egy része; irányzata nem tartozik a hivatalos izmusok ágazataihoz, hisz számára csupán egy művészet létezik: igaz, vagy hamis.

Helyszín: Apáczai Művelődési Központ Galériája

A kiállítást megnyitja: Dr. Kostyál László, művészettörténész

A megnyitón műsort adnak a Pálóczi Horváth Ádám Alapfokú Művészeti Iskola növendékei.


A kiállítás 2023. október 17-ig látogatható az intézmény nyitvatartási idejében, hétköznap 8.00 és 19.00 óra között, szombaton 8.00 órától 12.00 óráig. Vasárnap az intézmény zárva tart.

További információ:
E-mail: farkasrenata.apaczai@gmail.com
Telefon: 30/190 1146

Betöltés...