Európai Regionális Fejlesztési Alap
Európai Szociális Alap
Európai Szociális Alap
Európai Szociális Alap

Zalai Táncegyüttes

A Zalai Táncegyüttes 1957-ben alakult, és azóta Magyarország egyik legsikeresebb amatőr együttesévé vált és Zalaegerszeg, Zala megye, valamint a Nyugat Dunántúl néptánc  - táncszínházi műsorigényének kiszolgálója. Az együttes és vezetése az archaikus Kárpát-medencei parasztfolklór megismerésén és felkutatásán, ennek eredeti formában való színpadi megjelenítésén fáradozik.

A színpadon a Kárpát-medencében és Erdélyben az 50-es években még élő parasztfolklórt jeleníti meg. Fontos feladatának tartja a magyar tánckultúra minél szélesebb körben való megismerését.  Az együttesnél több korosztályban folyik a munka.  Így megtalálható a Zalai Táncegyüttes mellett, a Fokla Táncegyüttes, mint utánpótlás csoport, a Zörömbölők, mint ifjúsági csoport, a Zala Senior, illetve a Szarkaláb, mint lányok-asszonyok klubja. A Nyugat dunántúli Régióban a Zalai Táncegyüttes az egyetlen, aki 4, esetenként 5 egész estés műsort tart repertoáron, felnőtt és ifjúsági valamint gyermek korosztályok számára.

Az együttesben a kezdetektől fogva mindig élt, és ma is jelen van valami megmagyarázhatatlan kohézió, családiasság, csoportszellem, az együvé tartozás érzése. Nehéz összefoglalniuk a motivációjukat. Csupán egy közös van bennük, ez pedig a tánc iránti szenvedély. Az ok, amiért a tagok táncolni kezdtek, különböző ugyan, de közös hobbijuk annyira áthatja mindennapi életüket is, hogy minden egyes próbán egyre erősebb és erősebb a köztük lévő kapocs.

Mottó: "Éltetjük a hagyományokat!"

Művészeti vezető és koreográfus: Kósa Ruben

Kapcsolat: 70 430 6085

Székhely: Keresztury Dezső VMK

Honlap: https://www.zalaite.hu/

Facebook oldal: https://www.facebook.com/zalaite/

Hírek:

https://www.zaol.hu/cimke/zalai-tancegyuttes/

https://www.youtube.com/channel/UCMfTMnFKm8ad8JoBIU_oBaw

https://www.google.com/search?q=Zalai+T%C3%A1ncegy%C3%BCttes&hl=hu&sxsrf=ALeKk01551Lauq3SgfS9Fpqc-LDUmWAU8w:1614259561054&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwioyNi9kYXvAhXp0eAKHfGmCYk4FBD8BSgBegQIBBAD&biw=1536&bih=754