Európai Regionális Fejlesztési Alap
Európai Szociális Alap
Európai Szociális Alap
Európai Szociális Alap

Szent Mihály Napi EgerszegTour

2018. szeptember 29., szombat - 09:30

Helyszín: Apáczai Csere János Művelődési Központ

Időpont: 2018. szeptember 29.

Egy nagyszabású program a Családok Éve programsorozat keretében, melyet az MTVA egész napos élő kapcsolásokkal közvetít.

9.30 EgerszegTour - Családok Versenye regisztráció (rajt-cél terület)

A hűvös időjárásra tekintettel a délelőtti gyermekprgramok épületen belül kerülnek megrendezésre.

Színpadi program
10.00 Köszöntő: Balaicz Zoltánné a Zalaegerszegi Női Szalon vezetője, Flaisz Gergő a Keresztury Dezső Városi Művelődési Központ igazgatója
10.05 Kamera Família kreatív pályázat eredményhirdetése
10.10 Mihály Péter zenés gyermekműsora
11.00 Tompeti és Barátai
12.00-14.00 Szünet
14.00 Irigy Hónaljmirigy
15.00 Albatrosz Tánc Sport Egyesület táncbemutatója
15.30 Köszöntő: Balaicz Zoltán Zalaegerszeg polgármestere, Vigh László országgyűlési képviselő
15.40 Tiszta Forrás Zenekar koncertje
16.00 Albatrosz Tánc Sport Egyesület táncbemutatója
16.30 Kanga training
16.50 Tiszta Forrás Zenekar koncertje
17.30 Zala Táncegyüttes néptánc bemutatója
18.00 Gála Társastánc Egyesület táncbemutatója
20.00-21.30 Kállay Saunders Band élő koncert

Térprogramok

Kreatív Bababirodalom: Kreatív játékok, készségfejlesztő és fantáziaépítő feladatok, köztük hatalmas bábszínház, ahol a gyerekek maguk tanulhatják és sajátíthatják el a bábozás örömét persze szakértő segítséggel. A picik ujjbábokat és a pálcika bábokat saját maguk készíthetik el, melyeket a bábjátéknál felhasználhatnak. A kreatív bababirodalomban több gyermekméretű kisasztal várja kreatív feladatokkal a piciket, akik gyúrhatnak, vághatnak, színezhetnek, szelhetnek és készíthetnek. Színes rajztáblák sokasága csalogatja a krétával rajzolni vágyókat és bepillanthatunk a fantázia birodalmába is, ahol mesemondás, versmondás, közös éneklés és körtáncok vehetik kezdetüket.

Mesefigura élőbáb: A gyerekek nagy kedvencei, Minyon, Donald kacsa és Olaf a Jégvarázs meséből a látogatók között sétálnak a rendezvény ideje alatt, akikkel  fényképeszkedhetnek is a gyermekek.

Kalandpark és mászófal: A kalandparkban különböző akadályok biztosítják az extrém élményt, míg a mászófalon 4 különböző választható útvonalon mászhatják meg a falat a bátrabbak 4 profi alpinista felügyelete mellett.

Szent Mihály napi kézműves blokk: A népi játszóházban különböző foglalkozások és mesterség bemutatók várják az érdeklődőket:nemezelés, mézeskalács készítés, fonalmunka, csutkajátékok, pásztorbot készítése, szaru megmunkálás, kutyagerinc készítés, furulyakészítés, valamint különböző pásztorhangszerek bemutatója: dudák, furulyák, okarina.

Egészségügyi mérés és tanácsadás: Az egészségügyi mérést és tanácsadást a Zala Megyei Szent Rafael Kórház Zalaegerszeg Járási Egészségügyi Fejlesztési Iroda biztosítja, valamint védőnői tanácsadás várja a szülőket.
10.00-18.00 Vérnyomás és testzsírmérés
10.00- 18.00 Emlő és here mulázs
12.30- 18.00 Diétás tanácsadás

Társasjáték Klub: A társasjáték az együttlét, az összetartozás élményét adja. A rendezvényen 5 különböző társasjátékkal játszhatnak, szórakozhatnak a családok.


A rendezvény idején a Zalai Dödölle stand jóvoltából tradícionális zalai ételeket fogyaszthatnak a résztvevők.

A belépés díjtalan!
A rendezvény eső esetén is megvalósul!


Támogató: Emberi Erőforrások Minisztériuma, Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata, Zalakarosi Fürdő, Zobori KalandoZoo Kft., Egerszegi Sport és Turizmus Kft., Iván Dental Fogászat
Társszervezők: Keresztury Dezső VMK, Zalaegerszegi Női Szalon, Zalaegerszegi Fiatalok Egyesülete, Zala Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntes Ház

Beharangozó a ZTV Egerszegi Esték című műsorában: http://zegtv.hu/egerszegi-estek-1520/ (23.47-től)

Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/927813510762329/

Betöltés...