Európai Regionális Fejlesztési Alap
Európai Szociális Alap
Európai Szociális Alap
Európai Szociális Alap

Mesevarázs - 2020. 1. féléves bérlet

2020. február 26., szerda - 09:30

MESEVARÁZS

FEBRUÁR 26. kedd 9.30 és 10.45       

Kipp-Kopp a hóban - A Nefelejcs bábszínház előadása

A behavazott réten bandukol Kippkopp, amikor egy dermedt madárkára bukkan. Beviszi a kamrájába, és élesztgetni kezdi. A barátaim bajban vannak – mondta a madárka! Ha Te nem segítesz rajtuk, ők is könnyen úgy járhatnak, mint én! Kippkopp pedig nem gondolkodott sokat: felmarkolta a diókat, s elindult a téli hidegben, hogy segítsen az éhes madarakon. Valódi bábmusical elevenedik meg a gyerekek előtt, akik a mese végére szinte harsogják: Kippkopp a hóban, igazi hős valóban…

 

MÁRCIUS 25. kedd 9.30 és 10.45

Zabszalma - Tavaszváró gyermekkoncert

A Zabszalma együttes terelgeti a gyerekek fantáziáját dalról – dalra, versikékkel és találós kérdésekkel bevonva őket a játékba. Az együttes kiemelten fontosnak tartja, hogy igényes, tartalmas és szórakoztató zenét kapjanak a gyerekek, olyan szövegvilággal, ami róluk, nekik szól, s persze mindez legyen ritmusos és élő hangszereken játszott.

 

ÁPRILIS 22. szerda 9.30 és 10.45.

Vándormuzsikus, avagy a népi világ hangszereinek meséi

Aki dudás akar lenni, pokolra kell annak menni- mondja a régi ének. Ha odáig nem is merészkedünk ebben a félórában, a régi világ hangszereiről megtudunk egyet, s mást. Táncra pördülünk  a híres kecskebőr duda sípolására. Megismerkedünk a bűvös-bájos hangszerrel a dorombbal, amelyet vándorló cigány kovácsmesterek mártogattak tűzbe-vízbe a hajdani Európában.  A körtemuzsika meg segítségünkre válik, hogy megmutassa országnak-világnak, ki a jó gyerek a mai „kincskeresők” közül. Énekmondáshoz, tánchoz megpendül majd a koboz,  a lantfélék tágas családjából. A dibdáb útról megtérő kicsiny vándorokat az „égi angyalok trombitájának” kisöccse, a pásztorfurulya hangja köszönti.

Kicsiknek-nagyoknak síppal dobbal ajánlom ezt a Mesemákos-Fürgetáncos mókát.

 

A Mesevarázs előadásaira a belépőjegy ára 900 Ft.

Betöltés...