Európai Regionális Fejlesztési Alap
Európai Szociális Alap
Európai Szociális Alap
Európai Szociális Alap

Bőrműves foglalkozássorozat

2022. szeptember 03., szombat - 00:00
Tálosi Adrienn bőrműves vezetésével a Gébárti Alkotóházban

Meghirdető és a foglalkozások helyszíne: Keresztury Dezső VMK, Gébárti Regionális Népi Kézműves Alkotóház (Zalaegerszeg, Gébárti-tó)

A foglalkozások célja: A bőrművesség alapvető szakmai gyakorlati fogásainak és alapvető elméleti ismereteinek átadása, hagyományos technikák, formák és motívumok megismerése. Ezek felhasználásával ma is jól felhasználható egyszerűbb bőrből készült tárgyak tervezése, kivitelezése.

Részvételi feltételek: A foglalkozás sorozat egymásra épülő, ezért csak olyanok jelentkezését várjuk, akik minden foglalkozáson részt tudnak venni.

A foglalkozások időpontja: 2022. szeptember 3-4., október 8-9., 22-23., november 5-6. 

A foglalkozások szombaton 10.00-18.00 és vasárnap 9.00-16.00  óra között zajlanak. Az alkotóházban a szállás lehetősége biztosított.

A foglakozás sorozat tartalma:

Elmélet: kézi szerszámok megismerése, anyagtípusok, a bőr topográfiája, munkavédelmi ismeretek, népi motívumok jelentése, díszítmények néprajzi vonatkozásai

Gyakorlat: fonások, fűzések és egyéb apró csak bőrt igénylő technikák, alapvető fonási és záródási technikák, két tűvel való varrás technikája, szabástechnikák, vékonyítás, hasítás, díszítő technikák

Foglalkozás vezető: Tálosi Adrienn bőrműves https://audreyleathergoods.hu

Részvételi díj: 90.000 Ft

Jelentkezési határidő: 2022. július 31., illetve a helyek beteltéig folyamatos. 

Jelentkezni a mellékelt jelentkezési lap kitöltésével lehet.

Betöltés...