Rajz- és népi kézműves pályázat általános- és középiskolások részére

2019. október 01., kedd - 00:00
Címkék:
"A világ rendje" Életfa ábrázolások a magyar népművészetben

Az elmúlt év sikere után, a Gébárti Kézművesek Háza a magyar népművészet életfa ábrázolásainak felhasználásával kézműves és rajzpályázatot hirdet általános és középiskolás csoportoknak, egyéneknek.

Az életfa ábrázolása a népművészet szinte minden ágában megjelenik: a hímzéskultúrában szép színeseket is találunk, a szőttes kultúrában, a fafaragásban, a fazekasságban s a nemezeken is szép ősi ábrázolásokat látunk.

A pályázat nagyszerű lehetőség, hogy gyerekek és segítőik utánanézzenek, tanuljanak egy kicsit a hagyományos népi kultúráról és fantáziájukat használva legfeljebb A/3-as méretben mutassák be nekünk az általuk elkészített alkotásokat. Az alkotások elkészítése technikájának és az alkalmazott anyagok felhasználásának tekintetében nincs megkötés.

Kategóriák:

A pályázatot 3 korosztályban hirdetjük meg:

1. korosztály: általános iskola 1-4. évfolyamai

2. korosztály: általános iskola 5-8. évfolyamai

3. korosztály: középiskolák

Az alkotások beküldési határideje: 2019. november 15.

Díjazás: A rajzversenyre beérkezett műveket szakértő zsűri értékelni. A zsűri döntése alapján a legszebb alkotásokból kiállítást rendezünk, a legkiválóbb munkákat beküldők díjazásban részesülnek, korosztályonként.

A díjátadó időpontja: 2019. 11. 24. 13.30 órakor a Kézművesek Házában.

Beküldési cím: Postán vagy személyesen: Keresztury Dezső VMK, 8900 Zalaegerszeg, Landorhegyi u. 21., csak személyesen: a Kézművesek Házában, Zalaegerszeg, Gébárti-tó 0737/80 hrsz.

Részletes felhívás