Európai Regionális Fejlesztési Alap
Európai Szociális Alap
Európai Szociális Alap
Európai Szociális Alap

Ideje moziba menni fesztivál az Art Moziban is

2021. május 27., csütörtök - 14:00
Mozizzon premier előtt május 27. és 30. között!

2021. május 27. (csütörtök) - május 30. (vasárnap) 14.00 órától

Ideje moziba menni fesztivál

 

Végre ismét együtt, nagy vásznon nézhetünk filmeket! Ideje moziba menni!

A mozik újranyitásának örömére kilenc csodálatos, régóta várt filmet mutat be országszerte a Cirko Film 2021. május 27. és 30. között. A filmeket hetekkel (bizonyos esetekben hónapokkal) a mozibemutató előtt, négy napon át láthatja a hazai közönség az Ideje moziba menni fesztivál keretében. Az újranyitás ünnepén lesznek szórakoztató, ugyanakkor gondolatébresztő filmek, fesztiváldíjas alkotások, európai romantikus vígjátékok és egy bensőséges hangvételű dokumentumfilm is.

A rendezvénysorozathoz 22 mozi csatlakozott, köztük 6 budapesti mozi, valamint 16 vidéki filmszínház, köztük a zalaegerszegi Art Mozi is. 

A címekre kattintva a filmek vásárlási/foglalási oldalára jut, további információk a filmek adatlapján az artmozizeg.hu honlapon.

 

Május 27-én 14.00 órától Gerhard Richter, a festő

feliratos, német dokumentumfilm  (97 perc)

rendező:  Corinna Belz

szereplők: Gerhard Richter, Norbert Arns, Hubert Becker

A nagy sikerű "Mű szerző nélkül" után, amely Gerhard Richter életének történetét mutatta be játékfilmes formában, most egy bensőséges hangvételű dokumentumfilmből ismerhetjük meg korunk egyik legjelentősebb képzőművészét: a film segítségével betekintést nyerhetünk az alkotás folyamatába, illetve a nyilvánosság elől rejtőző művész múltjába és gondolataiba.

Május 28-án 14.00 órától Mese a barátságról

feliratos, francia film (104 perc)

rendező:  Daniel Cohen

szereplők: Vincent Cassel, Bérénice Bejo, Francois Damiens

Két francia házaspár évek óta tartó barátságát rengeti meg a hír: Léa, aki négyük közül eddig a legvisszafogottabb volt, titokban regényt írt. A könyv hirtelen a bestsellerlisták élére kerül, és hatalmas sikert arat. Az ünneplés helyett azonban a féltékenykedés és intrika veszi át a főszerepet, és megkérdőjeleződik a barátság is: vajon az egyik ember sikere és boldogsága keserűséget okoz a másiknak?

Május 29-én 14.00 órától Szenvedélyes szomszédok

feliratos, spanyol vígjáték  (82 perc)

rendező:  Cesc Gay

szereplők: Belén Cuesta, Javier Cámara, Alberto San Juan

A középkorú házaspár, Laura és Julio kényelmesen él szép madridi lakásában. Egy nap felfigyelnek az új szomszédokra, akik az áthallatszó zajok alapján rendkívül eseménydús és örömökben gazdag életet élnek. Áthívják őket vacsorázni, és Salva és Ana megmutatják nekik, hogy a szenvedélyes szerelem még sok év után is lángolhat két ember között.

Május 30-án 14.00 órától Perzsa nyelvleckék

feliratos, német-orosz  film  (127 perc)

rendező:  Vadim Perelman

szereplők: Lars Eidingen, Leonie Benesch

1942. A fiatal belga férfit, Gilles-t szökés közben letartóztatják az SS katonái, és zsidó társaival együtt koncentrációs táborba viszik. Hirtelen ötlettől vezérelve perzsának vallja magát, így az utolsó pillanatban megmenekül az azonnali kivégzéstől. Ideiglenesen biztonságba kerül, de lehetetlen feladattal szembesül: a tábor élelmezéséért felelős tisztet, Kochot kell fárszi nyelvre tanítania...

 

Helyszín: Art Mozi,
8900 Zalaegerszeg
Széchenyi tér 4-6.

 

 

Betöltés...